5x Must do Luang Prabang – Laos

In augustus 2017 bezochten mijn vriend en ik onder andere Luang Prabang in Laos. Een stad die me voor altijd bij zal blijven. Graag geven we jullie wat tips, voor als je ook Luang Prabang gaat bezoeken. Deze dingen mag je volgens ons zeker niet overslaan!

5x Must do Luang Prabang – Laos

 

Night Market

Elke avond worden de straten van Luang Prabang omgetoverd tot een markt, vol met eten, drinken en souvenirs. Populair was het “all you can eat” buffet voor (ik geloof) €2,-. Het eten is niet zo goed, maar het is een hele ervaring.

De kokosnootpoffertjes kan je ook zeker niet voorbij lopen!

De markt is een ideale plek om souvernirs te kopen, echter betaal je uiteraard meer dan wanneer je overdag ergens een winkeltje binnen stapt.

Tak Bat

Je moet er vroeg voor uit de veren, maar het is het dan ook waard. De “Tak Bat”, is een ritueel van de monniken in Luang Prabang. Zij lopen hun ochtendronde om voedsel te collecteren van de lokale bevolking. Monniken doen afstand van hun bezittingen en dit is een manier om eten te krijgen. Als je dit ritueel mee wilt maken, toon dan respect voor de traditie en houd afstand.

Utopia

Utopia was volgens ons de relaxte plek van Luang Prabang, we zijn er dan ook een aantal keren geweest. Je kijkt uit over de Mekong vanuit een verhoogd platform met allerlei kussens. Heerlijk een om een middagje te relaxen met wat eten (bijvoorbeeld bananenchips). Ook in de avond is dit een magische plek vol met kaarsen en cocktails.

Phousi

Deze berg geeft een enorm mooi uitzicht over Luang Prabang. Voordat je er bent moet je wel een aantal trappen op (met heet weer geen aanrader). Tijdens zonsopgang en zonsondergang is het prachtig boven aan de berg, echter is het wel toeristisch tijdens deze momenten van de dag.

Kuang Si watervallen

De mooiste watervallen die we ooit hebben gezien. De klim naar boven is het helemaal waard! Stem je bezoek wel af met mooi weer, want je kunt hier best wel een dag vertoeven. Het uitzicht vanaf de watervallen boven is prachtig, het is ook een geweldige plek om te zwemmen. Je kunt het beste een scooter huren richting de watervallen, het is wel een stukje maar het is een enorm mooie scooterrit.

2 thoughts on “5x Must do Luang Prabang – Laos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.