Kerstshoppen in Edinburgh in 15 foto’s

Kerstshoppen in Edinburgh in 15 foto’s

Eind november bezocht in Edinburgh voor een weekendje, door de kerstsfeer was het onmogelijk om geen kerstinkopen te doen. Ik dacht dat Duitsland op nummer 1 stond qua kerstsfeer en kerstmarkten,
maar ik kan je zeggen: de Schotten kunnen er ook wat van. Kijk je mee?

Christmasmarket Edinburgh - Chez Bo

Heerlijk, een stad gehuld in lichtjes en kerstversiering. Als kerst op de taart waren er in verschillende delen van de verlichte hoofdstad kerstmarkten te vinden. De grootste in de Princes Street Gardens grenzend aan de bekende winkelstraat Princes Street. Omdat Edinburgh uit zoveel verschillende hoogtes en bergjes bestaat kon je heel mooi uitkijken oven de gehele kerstmarkt met haar enorme reuzenrad en kerstbomendoolhof!!!! rechts onderin.

Christmasmarket Edinburgh - Chez Bo Belgian Hot Chocolade - Chez Bo

Enorm veel kraampjes met heerlijke versnaperingen (Onze zuiderburen waren ook aanwezig met hun chocolademelk) en potentiële kerstcadeautjes. Het was jammer dat ik alleen maar handbagage mee terug kon nemen. 

Butter Scotch - Chez Bo Merry X-mas - Chez Bo

Toen ik dit zag vroeg ik mezelf iets af: Is Butterscotch nu echt Schots of niet? De naam blijkt te liegen, de Scotch in Butterscotch verwijst niet naar Schotland, want het snoepje komt oorspronkelijk uit Engeland.. Maargoed dat drukte de pret niet, want dit kraampje had genoeg andere rare koffiebonen! Ik ga het overigens wel een keer proberen te maken, die Butterscotch, ben nu wel erg benieuwd.

Hier alvast een recept voor Butterscotch pudding voor jullie!

Carossel Bar - chez Bo

Dit vonden wij toch wel zo bijzonder: een DRAAIENDE carrousel bar. We vroegen onszelf wel af: wat als je nu teveel Scottish Wiskey hebt gedronken? Zou het dan in jouw voordeel werken, of zou je er nooit meer zonder kleerscheuren vanaf komen?

A Balanced diet is a cake in each hand - Chez Bo

Als je van dit soort bordjes met teksten houdt dan moet je zeker naar Edinburgh rond de kerst. Kraampjes vol met bordjes met leuke, grappige of wijze tekstjes zijn er genoeg te vinden! Van blik, van hout, van glas,
de schotten zijn erg gek op dit soort bordjes! (And so are we!)

Kerstboom met Schotse doedelzakken - Chez Bo Santa bitch - Chez Bo

Typisch Schots, do I need to say more?

Christmas shop - Chez Bo Bibi's Bakery - Chez BoChristmasshop - Chez Bo Bibi's Bakery - Chez Bo
Niet alleen kerstmarkten kleuren de stad rondom kerstmis, ook schattige winkeltjes met een gekleurde gevels zijn terug te vinden op bijvoorbeeld de Royal Mile. Nog een ander plekje waar je als foodie niet omheen kan is Bibi’s bakery, met overheerlijke (KERST) cupcakes. (zie rechter foto’s.)
Het adres is: 
37 Hanover Street- EDINBURGH

 Jollie's Close - Chez Bo DSCN3124

Tenslotte: raad ik je aan om alle verschillende smalle straatjes, oftewel closes, te ontdekken. Heerlijk dwalen in de stad en daarna opwarmen met bijvoorbeeld een warme chocolade melk in The Elephant House. (birthplace of Harry Potter) Nu pak ik nog even het moment om te zeggen:
Sjors, thanks dat je me het mooie Edinburgh hebt laten zien!

Ben jij ooit in Edinburgh geweest? Wat vond je ervan? 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.