Fotoboek maken: 3x inspiratie & variatie!

Maak jij weleens fotoboeken van al je vakantiefoto’s, je fotoprojecten of je recepten? Check hier mijn fotoboek wat ik gemaakt heb via Fotofabriek.nl. Verder geef ik je nog 3x inspiratie & variatie voor je toekomstige fotoboek!

Ik ben alweer een tijdje terug uit Kopenhagen. Alles gaat weer zo z’n gangetje en ik vind het heel erg leuk om weer terug in Nederland te zijn. Echter mis ik Kopenhagen af en toe wel. De stad, de mensen en het Scandinavische gevoel. Het kriebelt om weer even terug te gaan, maar ook om naar andere mooie plekken op de wereld te reizen. Af en toe kijk ik vliegtickets en ben ik geneigd om een zo goedkoop mogelijke vlucht naar een random locatie te boeken. Zo zag ik dat je in sommige maanden voor slechts €20,- op en neer kan naar Gdansk of voor €30,- naar Pisa.. Toch heb ik de tickets (nog) niet geboekt, want reizen kost veel geld en er komt natuurlijk veel meer kijken bij een reisje dan alleen het boeken van de vlucht.. Daar sta ik vaak niet zo bij stil haha. Maar goed, ik heb nog twee hele leuke reisjes op het programma staan! Waarheen dat vertel ik jullie snel.

Fotofabriek.nl - www.zo-ofzo.nl Fotofabriek.nl - zo-ofzo.nl

 Maak jij wel eens fotoboeken?

Waar ik eigenlijk wel benieuwd naar ben: maken jullie wel eens fotoboeken van jullie vakanties? Ik neem mezelf iedere keer weer voor om dat te doen, want dan heb je toch wat tastbaars. Bovendien kijk je de foto’s sneller terug dan wanneer ze ergens op de computer staan in één of andere goed verstopte map. Vaak schiet het er echter toch bij in, het maken van een fotoboek. Geen tijd, geen geld, geen zin. Je kent het denk ik wel.

Voor Kopenhagen ben ik er toch maar eens tijd voor gaan maken, want dat was zo’n speciale beleving. Ik bestelde mijn boek bij: Fotofabriek.nl. Zij hebben een hele handige software, waarmee je snel je fotoboek kunt maken. Wat ik fijn vond was, dat je je fotoboek op kon slaan wanneer je wilt. Je hoeft hem dus niet in één keer helemaal perfect te maken. Je kunt er net zoals ik een hele lange tijd af en toe aan werken haha. Je kunt de foto’s neerzetten waar je wilt en je kunt ze ondertussen ook nog zelf bewerken. Zo heb ik een aantal foto’s als transparante achtergrond gebruikt. Benieuwd naar mijn fotoboek? Check hem hieronder in het filmpje!

 3 Tips voor variatie en inspiratie

Ik had er helemaal niet bij stil gestaan, maar je kunt zoveel meer maken dan een fotoboek van je vakantie!
Samen met Fotofabriek.nl bedacht ik een aantal hele leuke variaties op het maken van een fotoboek.

Tip 1: Maak je eigen receptenboek
Dit vind ik het echt het beste idee wat er in ons op kwam; maak je eigen receptenboek! Dit komt natuurlijk omdat ik helemaal gek ben van eten en drinken en ook altijd (soms tot ergernis van andere mensen) mijn eten en drinken fotografeer. Een eigen kookboek zou ik natuurlijk wel willen uitgeven, maar dat gaat nu nog een beetje boven mijn pet. Daarom is dit een super leuke manier om mijn blog tastbaar te maken. Dit kan natuurlijk ook als je een ander soort blog hebt.

Tip 2: Maak een vriendenboek
Toen mijn vriend en ik richting Kopenhagen vertrokken kreeg mijn vriend van zijn moeder een fotoboek. Daarin hadden al zijn vrienden een stukje geschreven en een aantal foto’s bijgepast. Súper súper leuk is het boek geworden. Bovendien ook een pracht idee voor een verjaardag of een vrijgezellenfeest. Super persoonlijk en iedere maakt een klein deel waardoor het niet zo lang hoeft te duren!

Tip 3: Maak een jaarboek
Een voorbeeld van een fotoalbum op Fotoboek.nl is het liggende fotoboek, A5 staand van 24 pagina’s. Aangezien er 12 maanden in een jaar zitten kun je voor iedere maand 2 pagina’s gebruiken. Kies van elke maand van het desbetreffende jaar de 5 leukste foto’s uit en schrijf een leuk stukje bij iedere bijzondere gebeurtenis. Dit zou je voor iedere jaar kunnen doen. Zo ontstaat er een jaarboek. Leuk om terug te kijken, met het doorbladeren zul je veel “ohja, weet je dit nog” – momenten beleven. Het lijkt me erg leuk om dit te doen als je kinderen hebt!

 Wil jij ook een fotoboek bestellen?

Wil je ook één van bovenstaande ideeën uit gaan voeren, of gewoon een fotoboek maken van je laatste vakantie?
Kijk dan eens op deze pagina, je kunt direct beginnen!

fotoboek.nl - zo-ofzo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.