6 x beroemde must-see plekken in Kopenhagen

 

“Tja, dan ben je ineens student in Kopenhagen. Het voelt nog net zo onwerkelijk als de eerste dag dat ik hier aan kwam. Ik fiets iedere dag (natuurlijk, want dát is Kopenhagen) door deze mooie stad heen en steeds weer kijk ik naar de mooie gebouwen en denk ik hè wat gek dat ik hier ben eigenlijk… Wat me opvalt is dat ik voortaan éindelijk de weg weet zonder op Google Maps te spieken! Ik weet waar de beroemde straten liggen en waar alle bekende plekken zich bevinden. Het ontdekken van “insiders” kan nu dus officieel beginnen, want ik voel me nu meer inwoner van Kopenhagen dan Hollandse toerist! Dit komt waarschijnlijk ook omdat ik vooruit ga met m’n Deens. Ik ken al wat meer woorden dan alleen unskyld, tak og skål (ondertiteling: sorry, bedankt en proost) Dit heb ik mede te danken aan de gratis Deense lessen die Denemarken aan iedere buitenlandse inwoner van Denemarken aanbiedt. Het is ongeveer het enigste wat hier gratis is en dus heb ik besloten iedere woensdagavond trouw op m’n fietsje richting de les te gaan. (en dus met resultaat!) Het is niet alleen erg gezellig met alle mede cursisten, het is ook nog erg praktisch en leerzaam. Hierover snel meer details, met foto’s en verhalen, misschien wel in het Deens haha!”

Eerst wil ik jullie graag kennis laten maken met de meest beroemde en bekende plekken in Kopenhagen. Natuurlijk zal ik op de meeste foto’s en filmpjes een keer te zien zijn! Ga je een dagje of een weekendje naar Kopenhagen? Dan zijn dit dé plekken die je gezien moet hebben, (vind ik) Anders ben je niet écht in Kopenhagen geweest. (picture, or it didn’t happen haha!)

Ik heb een kaartje gefabriceerd, het is een soort wandel/fietsroute geworden, je start bij het Centraal station van Kopenhagen, wat binnenin eigenlijk al heel erg mooi van is, en eindigt bij de Kleine Zeemeermin. Natuurlijk zijn dit niet alle beroemde en mooie plekjes van Kopenhagen, maar deze 6 plekken liggen nu eenmaal precies op een mooie en makkelijke route. De rest komt later wellicht in een andere wandel- of fietsroute!

 Ik wens je alvast een goede reis!

Copenhagen Map - Chez Bo

6 x beroemde must-see plekken in Kopenhagen

1. Tivoli

We beginnen de  bij Tivoli, ookwel Tivoli gardens genoemd, tegenover het centraal station ligt de hoofdingang. Maar er zijn meerdere ingangen, je kijkt vanaf Rådhuspladsen (zie punt twee) op de achterkant van Tivoli (foto 2)

IMG_9557DSCN2023

Vanaf buiten lijkt het erg klein, maar van binnen verdwaal je snel. Het is een soort tuin en pretpark in één. De entree is 95 dkk, zonder de ritjes in de attracties. De ritprijs verschilt per attractie, maar je kunt ook een rittenkaart kopen, zodat je overal in kunt. Zie voor meer informatie de website van Tivoli.

DSCN2077IMG_9555

Ik ben samen met een paar meisjes van school vorige week naar Tivoli geweest. Omdat onze begeleidster in Tivoli werkt mochten we een aantal ritjes gratis uitproberen, waaronder deze enorme zweefmolen. Het was eerlijk gezegd wel een beetje eng, je zit in een soort kinderzitje. Het voelt niet echt veilig, maar het uitzicht boven aan de top is geweldig! Zie je de bezems aan de stoeltjes? Dit is omdat het Halloween is! Alles is super mooi versierd. Het is echt een must go als je er rond deze tijd bent. Ook rond kerst is alles in stijl!

DSCN2066DSCN2069

DSCN2068IMG_9548

Vooral ’s nachts / als het donker is, beleef je sprookjesachtig Kopenhagen in Tivoli. Super veel lichtjes en kleuren overal. Alleen al een avontuur om een rondje te lopen en te genieten van de sfeer die er hangt.

DSCN2062tumblr_inline_nwff0qIvpu1tboyqc_1280

IMG_9543tumblr_inline_nwfil0EXIs1tboyqc_1280

Eten is in Tivoli over het algemeen erg duur, als je ervoor gaat zitten. Er zitten enorm veel verschillende restaurants, van Italiaans tot steakhouse, tot een sterrenrestaurant en hotel waar je 100.000 dkk per nacht betaald om te overnachten. Er zijn verschillende kraampjes waar je iets uit de hand kunt pakken, deze zijn nog wel te betalen. De glühwein en warme chocolademelk zijn mijn favorieten!

DSCN1956 IMG_9485

2. Rådhuspladsen

Dit is het bekendste plein van Kopenhagen, er is altijd wel wat te doen eigenlijk. Zolang ik hier ben zijn ze het plein al aan het verbouwen, dat is wel jammer. Vanaf hier kun je heel gemakkelijk de bekendste straat van Kopenhagen op lopen! Strøget, daarover vertel ik hieronder meer.

DSCN2022DSCN2026

Op de foto links, zie je het beeld van de very important danish person: Hans Christian Andersen.
Iedere dag zie ik hier weer mensen op de foto gaan. Leuk om z’n sprookjes te lezen, dat maakt Kopenhagen ineens ook wat sprookjesachtiger. Over sprookjes gesproken, vanuit het plein kun je ook Tivoli zien liggen!
Links van het beeld (niet te zien op de foto’s) staat een paal die telt hoeveel fietsers er iedere dag langskomen. Vandaag rond kwart voor 8 toen ik hier langs fietste stond hij op 2000 fietsers!

DSCN2028DSCN2030
Zie je de Burger King hierboven op de rechter foto? Daar links ga je Støget in! 🙂

3. Strøget

DSCN2035DSCN2031

Strøget, de bekendste winkelstraat in Kopenhagen. Ook voor non-fashionlovers is dit een must see. Schattige souvenirwinkeltjes, pleintjes en Kopenhaagse straatjes.

DSCN2032DSCN2043

DSCN2039DSCN2040

Kleine zijstraatjes en passages leiden je naar andere straten die parallel lopen aan Strøget. Straatjes met leuke restaurantjes en overal standjes met gebrande amandelen en crêpes, die zorgen voor een heerlijke geur. Een kerk midden in de stad, nog meer pleintjes, fonteinen en veel straatmuzikanten zorgen voor een heerlijke wandeling richting Nyhavn. Het is en blijft mijn favoriete plek om uitgebreid mensen te kijken!

DSCN2041DSCN2052

DSCN2053DSCN2055

4. Nyhavn

Wanneer je Strøget helemaal uitloopt, kom je vanzelf bij de “gekleurde huisjes” uit. In Nyhavn is het in de zomer, vakantie en in de weekenden altijd druk. Je kunt er dan soms over de koppen lopen! Restaurantjes genoeg, tevens is dit ook de opstapplaats voor verschillende boottochten. Een aanrader is de Nettoboot voor 40 kronen per persoon!


Nyhaven - Copenhagen - Chez BoKopenhagen 2 018

DSCN1417DSCN1420

DSCN1422DSCN1424

5. Amalienborg

Als je naar het Noorden fietst of loopt vanaf Nyhavn dan kom je vanzelf bij deze toeristische trekpleister: Amalienborg. Dit is de residentie van de Deense vorstin Margaretha 2 van Denemarken.
Vooral in de zomer was het hier erg druk met toeristen. Een must-see (ookal vond ik het niet zo spectaculair) is de “wisseling van de wacht”. Deze vindt iedere dag om 12:00uur plaats op het plein voor Amalienborg en werd (toen ik hem zag) erg goed bezocht. Het filmpje hieronder showt het enthousiasme van de toeristen. Ik heb perongeluk ook een vrouw gefilmd die over haar eigen voeten valt! (hihi)

DSCN1653Kopenhagen 2 021

DSCN1661DSCN1665

6. Den Lille Havfrue

En dan ten slotte, hetgeen waar we allemaal op hebben gewacht: De kleine zeemeermin. Naar het sprookje van Hans Christian Andersen! Benieuwd? Je leest het sprookje: hier.

Klein istie zeker… Maar je moet hem natuurlijk even gezien hebben! Wanneer je vanaf Amalienborg richting het Noorden fietst/loopt kom je hem vanzelf tegen (ookal is het soms even zoeken.) Nog wat verderop naar het Noorden, bevindt zich een dubbel zo grote zeemeermin (op alle vlakken!)

DSCN2146DSCN1427

DSCN1428DSCN1239

2 thoughts on “6 x beroemde must-see plekken in Kopenhagen

 1. Hey Bo
  Wat leuk, om dit weer te zien, en het grappige, is pap en ik zijn er ook geweest, net alsof je weer in Kopenhagen bent.
  Leuk filmpje bij de wisseling van de wacht.
  Geniet ervan want de tijd gaat snel!!!!
  XX Pap Mam

  1. Hee Mapa!

   Wat gezellig dat jullie mijn blog weer van een berichtje voorzien. Haha ja hè, dat was met jullie! Ik weet nog dat we erachter kwamen dat er een vrouw in het filmpje viel. Dat hadden we helemaal niet door toen!
   De tijd vliegt inderdaad voorbij, het is alweer November! Alweer bijna kerst, kan niet wachten tot het kerstdiner!

   Liefs, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.