5 Must taste in Paris

 

5x foood in Paris!

Afgelopen april ben ik 4 daagjes in Parijs geweest! Wat natuurlijk suuuper leuk was (en natuurlijk veeeeels te kort). Het leek me dus een leuk idee (aangezien ik meestal over eten schrijf) nu ook over het eten in Parijs te schrijven, als een soort Flashback. Ofcourse, ik kon niet álle restaurants, patisseries en bistro’s bezoeken in 4 dagen, maar lekker eten kon zeker niet ontbreken! Dus zie hier mijn 5x must taste in Parijs!

1. Proef een échte Franse Macaron bij Ladurée op de Champs-Élysées

Deze is speciaal voor iedereen die van lekker zoet houdt! (en eigenlijk ook voor de mensen die nog nooit van macarons hebben gehoord!.) Macarons zijn luchtige ronde koekjes in allerlei smaken en ze komen, jaja, uit Frankrijk! Ze zijn zelfs geïntroduceerd door Ladurée, het winkeltje op de Champs-Élysées, waar ik geweest ben op aanraden van een paar goede vrienden. Hier maken ze nog steeds de lekkerste Macarons van de wereld! Er stond een klein rijtje, maar het was het zeker waard! Zoveeel smaken, ik heb de Chocolat Pure Origine Pérou en de Caramel à la fleur de sel geprobeerd, mhhh nom nom nom, erg lekker. Een must taste dus als je toevallig in Parijs bent!

Klik hier voor de site van Ladurée.

255  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_2097  IMG_2098

IMG_2099  IMG_2100

2. Ga “echt” Frans uiteten bij Chartier

Misschien is dit qua smaak en qua lekker eten wel de grootste fout van mijn leven geweest haha. Weet je waarom? Ik zal het je vertellen!
Mijn vriend en ik wilde omdat we voor het eerst naar Parijs waren afgereisd “echt” Frans eten. We gingen dus naar een typisch Frans restaurant met obers die je een plaats toewijzen en die je bestelling op het papieren tafelkleed schrijven, erg leuk! Het restaurant droeg de naam: Chartier. We zaten gezellig aan een tafeltje en kregen een menukaart aangereikt. Jippieee, alles in het Frans natuurlijk.. Dit werd even zoeken..

Opeens kregen we gezelschap van een jonge Amerikaan die op rondreis was, hij werd bij ons aan tafel gezet. Een beetje raar keken we op. (de Amerikaanse jongen ook!)  Dit was blijkbaar heel normaal in Frankrijk. Dus we vervolgden onze culinaire reis met z’n drietjes al Engels pratend. Uiteindelijk wisten we allemaal een keus te maken. De heren kozen voor “Poulet”, kip. Lekker safe dus! Ik besloot iets uitdagenders te pakken en koos 3 kleine gerechtjes: kip, spaghetti bolognaise en frites.. DACHT IK..
Ik probeerde te bestellen, maar kwam er, met mijn matig Franse begrip, achter dat ik per ongeluk drie bijgerechten had uitgekozen. Ik probeerde met gebaren duidelijk te maken dat de heren maar eerst moesten kiezen, want die wisten het al..
Helaas bleek het ook een traditie te zijn dat de vrouw eerst kiest. Ik koos dus in de haast iets wat er leuk uitzag: “Choucroute alsacienne”.

Tja.. en zie hieronder het resultaat.. Zuurkool, gekookte aardappelen en iets van gekookte ham (ik weet eigenlijk nog steeds niet wat het precies is..) Kortom: het was verschrikkelijk vies. Maar we hadden er wel weer een hele (Franse!) ervaring bij! Ik zeg maar net, je zit niet iedere dag met een wildvreemde Amerikaan aan tafel.

Klik hier voor de website van Chartier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Eet een crêpe in Jardin des Tuileries

Natuurlijk kunnen deze Franse pannenkoeken, oftewel Crêpes, niet achterblijven! Waar kan je nu het beste een crêpe eten in parijs? Ik zeg je, geeeen idee haha! Maar waar wij een crêpe du chocolat hebben gegeten was het zeker goed vertoeven. Dit was namelijk in: Jardin des Tuileries. Lekker op een stoeltje bij het water, na een lange wandeling vanaf “le Notre Dame” langs “het Louvre”. Eventjes een pauze en daarna richting “La Tour Eiffel.” Een leuk plekje om even pauze te houden, er staan overal tentjes met crêpes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


4.  Eten in de “Quartier Latin”

Deze tip kregen we van een Leraar Frans. De Latijnse Wijk van Parijs zou erg leuk zijn, om eventjes wat te eten. We hebben hier de hele middag rondgelopen. Erg leuke straatjes, pleintjes, kleine winkeltjes en daar kwamen we voor: barretjes en restaurantjes.
We zagen erg leuke menu’s voor heel weinig geld! Dus wil je goedkoop en gezellig eten in Parijs. Dan is dit zeker een goede Hotspot, keuze genoeg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Latijnse Wijk

5. Buffalo Grill dicht bij Gard du Nord

Ons afscheidsdiner: dichtbij Gard du Nord zochten we een leuk en betaalbaar restaurant. We hadden een afspraak dat we deze vakantie in Parijs niet bij de Mac Donalds, Pizza Hut of Burger King zouden belanden, maar wilde wel lekker en goedkoop eten. Nooooit, maar dan ook echt nooit had ik gedacht dat dit de lekkerste maaltijd van de vakantie zou worden. Maar geloof me het tegendeel bleek!

We kwamen uiteindelijk terecht bij Buffalo Grill, net naast Gare du Nord, geen sterrenrestaurant en ook net geen Pizza Hut. Géweldige spareribs, de lekkerste die ik ooit heb geproefd! En voor mij (iemand die niet kan kiezen) een mandje met van allerlei lekkere hapjes erin. Warempel, ik ben geen vleesliefhebber maar wat heb ik vaak mijn vingers afgelikt, zooo lekker was het! En kijk het toetje, ook weer vanalles wat voor degene die niet kunnen kiezen. Ik ben er nu één keer geweest, maar echt een restaurantketen naar mijn hart haha! Kortom: Iedereen die voor zijn treinreis naar huis nog even wil eten, ga hier eten! Het is goedkoop, lekker en je kunt uitkijken over al de mensen die richting Gare du Nord lopen.

Klik hier voor de site van Buffalo Grill

294  296

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mhhh, als ik hieraan terug denk zou ik zo terug willen naar Parijs! Weten jullie nog meer leuke restaurantjes/barretjes of banketbakkers in Parijs, let me know! Ik weet zeker dat ik nog een keer terug ga, want Parijs kun je niet in 4 dagen beleven.

Liefs, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.