Robert’s bananenpannenkoeken
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Prak de bananen in een kom fijn met een vork. Hoe rijper de bananen hoe zoeter en hoe makkelijker te prakken.
  2. Klop de 3 eieren en de 100 ml melk erbij in een kom met banaan.
  3. Mix de 60 gram havermout en de 40 gram bloem door elkaar in een andere kom.
  4. Gebruik de staafmixer om de havermout klein te maken.
  5. Meng het bloem/havermout mengsel met de eieren, de banaan en de melk. Voeg eventueel wat extra melk of bloem toe, totdat je een mooi glad bananenpannenkoekenbeslag hebt.
  6. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan.
  7. Als je een pannenkoekenmal hebt leg je deze in de pan. Giet een beetje beslag in de verschillende gaten van de mal/vorm. Heb je geen vorm? Vorm dan met een soep of eetlepel zelf mooie rondjes van het beslag.
  8. Bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin en gaar op middelhoog vuur. Check regelmatig hoe bruin de onderkant is, draai de pannenkoeken om als je tevreden bent over de kleur. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van je pan en je fornuis / inductie. (Liever het vuur iets lager en vaker checken dan zwarte pannenkoeken).