Robert’s bananenpannenkoeken

Robert’s bananenpannenkoeken

Robert is mijn vriend en tevens degene die, van ons twee, de wisselbeker in bezit heeft voor: het bakken van de beste bananenpannenkoeken. Iets waarin ik hem nog nooit heb kunnen overtreffen. Dit is één van de dingen die hij zonder recept bakt en die altijd goed smaken. Het bakken en koken zonder recept komt normaal gesproken niet zo vaak voor in zijn keukenroutine. Bananenpannenkoeken zijn één van onze favoriete ontbijtjes in het weekend en omdat Robert de pannenkoeken met havermout bakt is het ook nog enigszins verantwoord.

Wij bakken het liefst kleine pannenkoeken, zo kun je ze op verschillende manieren beleggen. Met bijvoorbeeld met chocoladepasta, pindakaas of speculoospasta. De pannenkoeken zijn zo mooi rond, omdat we een speciale pannenkoekenbakvorm gebruiken. Deze kun je hier aanschaffen. Je hebt ook speciale pannenkoekenpannen voor mini pannenkoeken, maar daar hebben wij verder geen ervaring mee.

Recept Afdrukken
Robert's bananenpannenkoeken
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Prak de bananen in een kom fijn met een vork. Hoe rijper de bananen hoe zoeter en hoe makkelijker te prakken.
  2. Klop de 3 eieren en de 100 ml melk erbij in een kom met banaan.
  3. Mix de 60 gram havermout en de 40 gram bloem door elkaar in een andere kom.
  4. Gebruik de staafmixer om de havermout klein te maken.
  5. Meng het bloem/havermout mengsel met de eieren, de banaan en de melk. Voeg eventueel wat extra melk of bloem toe, totdat je een mooi glad bananenpannenkoekenbeslag hebt.
  6. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan.
  7. Als je een pannenkoekenmal hebt leg je deze in de pan. Giet een beetje beslag in de verschillende gaten van de mal/vorm. Heb je geen vorm? Vorm dan met een soep of eetlepel zelf mooie rondjes van het beslag.
  8. Bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin en gaar op middelhoog vuur. Check regelmatig hoe bruin de onderkant is, draai de pannenkoeken om als je tevreden bent over de kleur. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van je pan en je fornuis / inductie. (Liever het vuur iets lager en vaker checken dan zwarte pannenkoeken).

One thought on “Robert’s bananenpannenkoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.