Mokkataart van mijn moeder
Porties Prep Tijd
8porties 15minuten
Passieve Tijd
4uur
Porties Prep Tijd
8porties 15minuten
Passieve Tijd
4uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Bekleed een cakevorm met plasticfolie.
  2. Zet een halve kop sterke koffie, smelt daarin de chocolade.
  3. De mokka maak je door flink door de roomboter te mixen, totdat deze zacht is.
  4. Daarna roer je de poedersuiker erdoor, totdat deze goed is opgenomen.
  5. Giet daarna druppelsgewijs de sterke koffie erdoor, houd een bodempje over om de lange vingers mee in te dopen.
  6. Besmeer de bodem van de cakevorm met de mokka.
  7. Doop de lange vingers even in de koffie en leg ze stevig in de mokka op een rij langs elkaar.
  8. Strijk er nog een laag mokka overheen.
  9. Leg er weer in koffie geweekte koekjes over heen.
  10. Blijf dit herhalen, totdat de springvorm vol is of totdat de koekjes of de mokka op zijn.
  11. Zet dit geheel in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
  12. Draai het cakeblik voorzichtig om en haal de plasticfolie ervan af.
  13. Decoreertips: Tegenwoordig kun je er nog slagroom eroverheen doen. Decoreer met halve lange vingers aan de zijkant, plak deze eventueel vast met chocoladepasta of speculoospasta. Of wat gesmolten hagelslag of chocolade. Strooi ten slotte de hagelslag eroverheen met eventueel nog wat verkruimelde lange vingers.