Granola met noten, kaneel en pindakaas

Granola met noten, kaneel en pindakaas

Deze granola met noten, kaneel en pindakaas is niet alleen lekker, maar ook een stukje gezonder dan gesuikerde cruesli. Je maakt het in een handomdraai en het is 1 tot 2 weken te bewaren. De kans is groot dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Ideaal voor een powerontbijtje.

Nu ik met het schrijven van dit recept bezig ben, denk ik terug aan een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde. In deze aflevering werd het verschil tussen cruesli, muesli en granola besproken, zeer interessant als je het mij vraagt! Hoe je het ook noemt, ik ben fan van alles wat op cruesli, muesli of granola lijkt. Het jammere vind ik wel dat er veel suiker in sommige varianten zit en dat veel verpakkingen erg overpriced zijn (als je het mij vraagt!).

Sindskort experimenteer ik met het maken van mijn eigen granola. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar het bakken van granola in de pan in plaats van de oven (onze oven is nogal corrupt als het gaat om continuïteit). Ook hou ik niet zo van speciale superfoods, doe mij maar pure ingrediënten zoals noten, kruiden of zo puur mogelijke chocolade. Hierop is deze granola dan ook gebaseerd: niet teveel poespas, maar wel lekker.

Recept Afdrukken
Granola met noten en pindakaas
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij de noten een klein stukje kleiner - dat je niet hele noten in je granola hebt, maar snij ze ook zeker niet té klein.
  2. Pak een koekenpan en rooster hierin de noten samen met de havermout en de kokos. Doe dit ongeveer 3-4 minuten op middelhoog vuur. Blijf goed roeren.
  3. Voeg de honing en de kaneel toe en roer even goed door, zodat alles goed verdeeld is.
  4. Voeg daarna direct de pindakaas toe en bak nog ongeveer 2-3 minuten op middelhoog vuur. Blijf wederom goed roeren zodat het niet aanbrandt.
  5. Laat de granola afkoelen en bewaar in een afgesloten pot, het liefst luchtdicht. Dan kun je hem ongeveer een week bewaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.