Frittata van overgebleven friet
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingredi├źnten
Instructies
 1. Snij de knoflook en de uien in kleine stukjes. Snij de groente indien nodig.
 2. Was de aardappelen en borstel ze goed af. Zelf schil ik ze niet, de schil is eetbaar, gezond en weggooien is zonde. Snij de aardappelen in kleine blokjes.
 3. Snij de frietjes ook in kleine stukjes.
 4. Doe wat olijf olie in een bakpan met hoge rand. Als je deze niet hebt gebruik dan een wok, dat kan ook.
 5. Doe wat olijfolie in de pan en zet het vuur op middelhoog. Bak de ui, de knoflook, de kleine blokjes aardappel en de frietjes, samen met de groente voor 5 minuten. Bestrooi met een snuf peper, zout en Italiaanse kruiden.
 6. Klop ondertussen in een grote kom de eieren met de slagroom. Doe dit met een garde. Geen garde in huis? Gebruik een vork.
 7. Strooi een snuf zout, peper en een snuf van de Italiaanse kruiden in het eimengsel. We zijn in dit recept niet zuinig met kruiden, zout en peper, omdat anders de frittata smaakloos wordt. Als dit langer dan 5 minuten duurt is dat prima, je hoeft het vuur niet tussentijds uit te zetten.
 8. Voeg 50 gram (de helft) van de Parmezaanse kaas toe en roer kort door.
 9. Wanneer je klaar bent met het kloppen, giet je het eimengsel bij de groente en de aardappelen.
 10. Laat de frittata rustig gaar en bruin worden met de deksel op de pan, op middelhoog vuur.
 11. Kijk na 20 minuten of de frittata overal gaar is, het ei moet dan gestold zijn. Indien nodig: draai de frittata om door hem op een bord te laten glijden en daarna weer terug in de pan.
 12. Tip: heb je een pan die in de oven kan? Dan kun je de frittata ook laten garen in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten. De frittata wordt in dat geval mooier bruin aan de bovenkant.
 13. Strooi tenslotte het laatste beetje Parmezaanse kaas over de frittata en eventueel nog wat verse kruiden voor de mooie groene kleur en voilà, aan tafel.