Er kwam een heerlijke geur uit de magnetron. Mijn collega maakte restjes van gisteren warm. Het rook zeer exotisch en ik was natuurlijk benieuwd wat er op haar bord lag… In stilte analyseerde ik haar bord en probeerde ik de ingrediënten te achterhalen. Maar ik kwam niet verder dan: Doperwtjes met onbekende kruiden uit het Midden-Oosten of Azië… Ik wist wel dat dit iets was wat ik thuis zeker een keer wilde maken. Het is een heerlijk kruidig bijgerecht.
Uiteindelijk gaf ze het recept prijs; het waren een linzencurry en doperwtjes uit een kookboek uit India, dat ze jaren geleden had gekocht. Een favoriet bij haar thuis, een kookboek met veel vegetarische recepten. Ze maakte foto’s van het kookboek en van een aantal recepten. Het kookboek “Indian Cooking van Khalid Aziz bleek uit 1983 te komen. Het doperwtenrecept wordt traditioneel met een Indiase kaas geserveerd die je zelf maakt, maar in dit recept vervangen we dat met feta (waarschijnlijk net zo lekker, veel makkelijker). Bedankt Mathilde voor het recept!
Bak de ui glazig/zacht in de olijfolie in een pan of wok.
Meet ondertussen de kruiden af met een theelepel.
Voeg de kruiden toe en laat 2-3 minuten verder bakken.
Roer ondertussen goed door (het begint heerlijk te ruiken!)
Voeg daarna de bevroren erwten toe en roer goed door.
Na ongeveer 5 minuten zijn de erwten ontdooid en gaar.
Verkruimel vervolgens de feta over de erwten.
Serveer direct, zo blijft de feta nog iets vast en niet geheel gesmolten - maar is hij wel warm.
Notities
Op Chez Bo deel ik recepten die ik zelf graag wil bewaren. Recepten die ik van mensen heb gekregen, recepten met een verhaal. Ik vind het altijd leuk om recepten, suggesties en tips te ontvangen. Heb jij dit recept gemaakt? Deel het dan op instagram en vernoem @chezbonl of laat hieronder een opmerking achter.