Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
7minuten 3minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
7minuten 3minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet de waterkoker aan met ongeveer 500 ml water.
  2. Snij ondertussen de ui, knoflook, de aubergine en de paprika in kleine stukjes.
  3. Indien je voor de niet-vegetarische variant gaat: snij de kipfilet in stukjes.
  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ras el hanout, de ui en de knoflook circa 3 minuten op middelhoog vuur.
  5. Voeg daarna de kipfilet, de aubergine en de paprika toe. Bak totdat de kip gaar.
  6. Doe ondertussen het hete water in een kookpannetje en roer daarin het bouillionblokje, totdat deze is opgelost.
  7. Voeg de couscous en de kurkuma toe aan het water en laat 5-7 minuten staan.
  8. De couscous is goed als het water is opgenomen. Roer door de couscous heen om de couscous weer luchtig te maken.
  9. Voeg de couscous toe aan de pan met paprika, ui en knoflook.
  10. Voeg eventueel nog wat extra zout, peper, kurkuma of ras el hanout toe naar smaak.
  11. Bak even kort mee.
  12. Ontpit ondertussen de dadels en snij in stukjes.
  13. Was de peterselie en knip of snij in stukjes.
  14. Hak de amandelen in kleine stukjes.
  15. Schep de couscous op een bord, versnipper de geitenkaas eroverheen.
  16. Strooi ten slotte de dadels, gehakte amandelen en peterselie over de couscous.