Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout
Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout
Couscous en ras el hanout, allebei afkomstig uit Noord-Afrika, zijn twee van mijn favoriete ingrediënten. Al helemaal als je ze allebei in één gerecht combineert. Ras el hanout bestaat uit heel veel kruiden en geeft deze couscous dan ook een bijzondere kruidige smaak.
Wist je dat ras el hanout bestaat uit een kruidenmengel waarin vaak de volgende kruiden present zijn: piment, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. Je kunt ras el hanout uiteraard zelf maken. Zie hier bijvoobeeld een recept van overetengesproken.nl. Ik heb zelf de kruidenmix van Verstegen gebruikt.
In principe is dit een vegetarisch recept. Optioneel is de kipfilet die je meebakt met de knoflook, ui en paprika (en de ras el hanout).
Recept Afdrukken
Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout