Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout

Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout

Couscous en ras el hanout, allebei afkomstig uit Noord-Afrika, zijn twee van mijn favoriete ingrediënten. Al helemaal als je ze allebei in één gerecht combineert. Ras el hanout bestaat uit heel veel kruiden en geeft deze couscous dan ook een bijzondere kruidige smaak.

Wist je dat ras el hanout bestaat uit een kruidenmengel waarin vaak de volgende kruiden present zijn: piment, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. Je kunt ras el hanout uiteraard zelf maken. Zie hier bijvoobeeld een recept van overetengesproken.nl. Ik heb zelf de kruidenmix van Verstegen gebruikt.

In principe is dit een vegetarisch recept. Optioneel is de kipfilet die je meebakt met de knoflook, ui en paprika (en de ras el hanout).

Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout
Recept Afdrukken
Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout
Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Passieve Tijd 3 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Passieve Tijd 3 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout
Instructies
  1. Zet de waterkoker aan met ongeveer 500 ml water.
  2. Snij ondertussen de ui, knoflook, de aubergine en de paprika in kleine stukjes.
  3. Indien je voor de niet-vegetarische variant gaat: snij de kipfilet in stukjes.
  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ras el hanout, de ui en de knoflook circa 3 minuten op middelhoog vuur.
  5. Voeg daarna de kipfilet, de aubergine en de paprika toe. Bak totdat de kip gaar.
  6. Doe ondertussen het hete water in een kookpannetje en roer daarin het bouillionblokje, totdat deze is opgelost.
  7. Voeg de couscous en de kurkuma toe aan het water en laat 5-7 minuten staan.
  8. De couscous is goed als het water is opgenomen. Roer door de couscous heen om de couscous weer luchtig te maken.
  9. Voeg de couscous toe aan de pan met paprika, ui en knoflook.
  10. Voeg eventueel nog wat extra zout, peper, kurkuma of ras el hanout toe naar smaak.
  11. Bak even kort mee.
  12. Ontpit ondertussen de dadels en snij in stukjes.
  13. Was de peterselie en knip of snij in stukjes.
  14. Hak de amandelen in kleine stukjes.
  15. Schep de couscous op een bord, versnipper de geitenkaas eroverheen.
  16. Strooi ten slotte de dadels, gehakte amandelen en peterselie over de couscous.

Hoe maak jij jouw couscous? Maak je je kruidenmixen zelf?
Wat vond je van het recept? Laat gerust een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.