Archieven: Recepten

  • Granola met noten, kaneel en pindakaas

    Granola met noten, kaneel  en pindakaas

    Deze granola met noten, kaneel en pindakaas is niet alleen lekker, maar ook een stukje gezonder dan gesuikerde cruesli.

  • Robert’s bananenpannenkoeken

    Robert’s bananenpannenkoeken

    Robert is mijn vriend en tevens degene die, van ons twee, de wisselbeker bezit voor: het bakken van de beste bananenpannenkoeken. Check hier het recept!

  • Friet over? Maak er frittata van.

    Friet over? Maak er frittata van.

    Heb je friet over van gisteren? Dit hoef je niet weg te gooien. Maak er een nieuw gerecht van. Bijvoorbeeld deze lekkere kapsalon. Geen zin in fastfood? Deze frittata of ‘friettata’ biedt een goed en groenterijk alternatief. Enjoy life, but don’t waste! Af en toe is een frietje halen een guilty pleasure van ons, we […]

  • Eierkoek met aardbei en slagroom

    Eierkoek met aardbei en slagroom

    My one time favorite snack, eierkoek met aardbeien en slagroom. Eigenlijk super simpel, maar altijd goed. Ik kan me herinneren dat ik dit het voor het eerste at bij mijn schoonouders. Het is een ontzettend goed idee om de eierkoek als bodem te gebruiken. Zo zou je ook hele simpele taartjes met andere soorten fruit kunnen maken. Een gebakje an sich!

  • Doperwtjes met feta uit India

    Doperwtjes met feta uit India

    Dit recept voor doperwtjes met feta kreeg ik van een collega en komt oorspronkelijk uit een kookboek van Khalid Aziz uit 1983. Een heerlijk kruidig bijgerecht.

  • Mokkataart van mijn oma

    Mokkataart van mijn oma

    Dit nostalgische recept voor mokkataart is gemaakt met koffie. Het is een authentiek en nostalgisch recept, het is namelijk de mokkataart van mijn oma.

  • Salade met peer en Reypenaer

    Salade met peer en Reypenaer

    Salade met peer en Reypenaer Deze salade is een recept van Anouk Kouwenberg en Ellen Coppis en is gepubliceerd in Reek – goed voor mekaar (april 2020). Anouk over het recept: “Dit recept hebben we jaren geleden van mijn tante gekregen. We vinden dit recept hier allemaal zo lekker, dat we dit recept regelmatig maken […]

  • Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout

    Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout

    Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout Couscous en ras el hanout, allebei afkomstig uit Noord-Afrika, zijn twee van mijn favoriete ingrediënten. Al helemaal als je ze allebei in één gerecht combineert. Ras el hanout bestaat uit heel veel kruiden en geeft deze couscous dan ook een bijzondere kruidige smaak. Wist je dat […]