Dit recept is niet alleen lekker verfrissend: je hoeft er bijvoorbeeld je oven niet voor aan te zetten.
maar eigenlijk ook nog best wel healthy! Geen slagroom of iets dergelijks, het hoofdbestanddeel is magere kwark.. Best verantwoord dus! 🙂 Het recept is voor een klein citroen kwarktaartje van 16 cm. Je kunt er dus voor kiezen om hem met vier hongerige personen te delen of om er 6 kleine stukjes uit te snijden! Zelf ben ik verzot op de lekkere koekbodem van kwark-, cheese- en Monchoutaarten, vandaar dat ik het niet kon laten om deze taart te maken met een extra dikke bodem!
Ik maak deze taart omdat we familie op bezoek krijgen vanmiddag! Altijd leuk, familiedag. Even gezellig met iedereen kletsen, lekker samen eten en drinken. Het is toch vaak het enigste moment van het jaar waarop heel de familie compleet is! Vanavond gaat hier ook de BBQ aan, maar aangezien ik geen vleesliefhebber ben ligt er ook wat vegetarisch op de BBQ! Benieuwd? Ik ben van plan morgen of overmorgen het recept online te zetten!
Maar nu eerst: Let’s bake!
 Zomerse citroenkwarktaart voor 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten – Wachttijd 3 tot 4 uur
Low calorie – Fris
Dit heb je nodig:
Keukengerei:
– Taartvorm 16 cm
– Stamper of vork
– Onderzetter
– Koelkast
– Kom
– Blaadje ovenpapier
– Pan + gasfornuis
Voor de bodem:
– 120 gram Mariakoekjes
– 65 gram boter
Voor de vulling:
– 500 gram magere kwark
– Sap van een halve citroen
– 30 gram poedersuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 5 blaadjes gelatine
– Eetlepel water.
Zo ga je aan de slag:
De bodem:
Stap 1: Bekleed de onderkant van de taartvorm met ovenpapier.
Stap 2: Verkruimel de koekjes met een stamper of vork in een kom. Ze moeten goed kort zijn!
Stap 3: Smelt de boter in een pannetje op een laag vuurtje, blijf hierbij roeren en let op dat de boter niet bruin wordt!
Stap 4: Zodra de boter gesmolten is: zet de pan van het vuur op een onderzetter, roer de koekjes er snel doorheen, voordat de boter weer hard is geworden.
Stap 5: Doe het mengsel van koek en boter in de taartvorm en druk aan met de achterkant van een eetlepel totdat er een gladde koekbodem ontstaat. Zet de taartvorm vervolgens in de koelkast en ga verder met de vulling.
De vulling:
Stap 1: Leg de 4 gelatineblaadjes in een koud bakje met water, zorg dat ze helemaal onder water staan. Laat 5 minuutjes weken.
Stap 2: Pak een grote kom en knijp hierboven de halve citroen uit.
Stap 3: Meng de 500 gram kwark door het sap.
Stap 4: Roer het zakje vanillesuiker en de 30 gram poedersuiker door de kwark.
Stap 5: Zet een pannetje met een klein laagje water op een laag vuurtje. Verwarm dit water zachtjes, het mag niet koken.
Stap 6: Knijp de gelatineblaadjes uit en roer snel door het laagje water. Nogmaals: het water mag hierbij niet koken!!
Stap 7: Wanneer alle gelatine is opgelost, haal dan de pan van het vuur en laat het mengsel even koud worden.
Stap 8: Wanneer de gelatine wat is afgekoeld kun je het door het kwarkmengsel roeren.
Stap 9: Giet het kwark/gelatine mengsel in de taartvorm op de mariakoekjes bodem en strijk glad.
Stap 10: Zet de taart 3 tot 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Topping:
Versier de taart naar keuze, met citroenen, aardbeien, kersen, muntblaadjes, het kan allemaal!
Wil je het makkelijk houden? Koop dan een blikje vlaaifruit en giet dit over de taart heen.
Ook lekker met een verfrissend drankje: citroen gembersap of zelfgemaakte Hugo!
Zo voilà , geen oven nodig, skinny én lekker verfrissend.
Dat wordt lekker smullen vanmiddag!
Wat is jouw favo zomertaart?
Liefs, Bo