Zoete rabarbermoes

Fan ben ik, van appelmoes. En dan vooral de zelfgemaakte appelmoes. Maar wist ik veel dat er ook rabarbermoes bestond! Vorige week kregen we zelfgeteelde rabarber van de buren, al snel was een zoete rabarbermoes gecreëerd door mijn mams. Toen ik voor het eerst een hapje nam wist ik absoluut niet wat ik ging proeven. Eerst een zoete vanillesmaak, daarna wat zuurder. Het verraste me! En zo veroverde deze zoete rabarbermoes een plek op mijn blog…

Rabarbermoes - Chez Bo

Zoete rabarbermoes

 Zoete rabarbermoes 
4 personen
zoet bijgerecht

Benodigdheden:

– 6 grote of 8 kleine stelen rabarber
– 2 à 3 eetlepels suiker (zelf aan het einde proeven of 2 el voldoende is.)
– 1 zakje vanillesuiker ca. 8 gram
– Water

– Steelpannetje
– Lepel
– Zeef/vergiet
– Fornuis

Werkwijze:

Stap 1: Was de rabarberstelen en snij de uiteinden eraf.
Stap 2: Snij de stelen in stukjes van circa 3 à 4 cm per stuk.
Stap 3: Vul de steelpan, voor iets minder dan de helft, met water en leg de rabarber daar in.
Stap 4: Breng aan de kook en kook de rabarber in 10 minuten gaar.
Stap 5: Giet de rabarber af in het vergiet of de zeef en laat goed uitlekken.
Stap 6: Voeg de vanille suiker en de suiker toe.
Stap 7: Roer alles goed onder elkaar.
Stap 8: Proef! Rabarber is zuur, de ene stengel meer dan de andere.
Proef dus of er meer suiker bij moet en voeg in kleine beetjes toe.
Stap 9: Laat de rabarbermoes in de koelkast koud worden. Bewaar het ook in de koelkast tot het moment van opdienen. Het kan eventueel ook warm gegeten worden.

Tip: Een goede vervanger voor appelmoes, of als boost voor bij je toetje.
(bijvoorbeeld een bolletje vanille ijs met rabarbermoes!) Ook heerlijk bij een gekookt aardappeltje, sperzieboontjes en een gehaktballetje.

Een keer wat anders dus dan appelmoes. Ik vind het een prachtgroente, die rabarber. Aparte smaak! Het blijft hier zeker niet bij, mijn culinaire zoektocht gaat verder! Ik wil graag vaker met rabarber gaan koken/bakken! Iemand nog leuke suggesties? Ik hoor ze graag!

Liefs, Bo

 

2 thoughts on “Zoete rabarbermoes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.