Witte Chocolade Pinda Cruesli Rotsjes

Wie is jouw (Pinda)rots in de branding? Een variant op de bekende Pindarotjes!

Ik heb geen tijd, maar wil iets lekker zoets maken, heb ook al geen zin om de oven aan te knallen.. Dus wat doe ik? Ik zoek inspiratie.
Waar zoek ik die? Natuuuurlijk, in mijn nieuwe kookboek van Chickslovefood!

Pindarotjes, mhh lekker en makkelijk. Maar ik ben geen liefhebber van pure chocolade! Ach kijk, een reep witte chocolade, prima, een nieuw recept is geboren!

Benodigdheden:
Aantal: Ongeveer 15 pindarotsjes
Tijd: 10 minuutjes + 30 minuten koelen

Pindarotsjes:
– 120 gram pinda’s
– 30 gram cruesli
– 200 gram witte chocolade
– Bakpapier
– Koelkast en/of vriezer
– Fornuis of magnetron

Instructies:
Stap 1: Breek de chocolade in stukjes.

 Pinda 1

Stap 2: Smelt de chocolade “Au Bain-Marie” oftewel, zet een pan met kokend water op en hang daarboven een pan of een hittebestendig schaaltje met daarin de chocolade stukjes.
Tip: Kook van tevoren het water in de waterkoker, dit gaat veel sneller!

Pinda 2  Pinda 3

Stap 3: Breek de Pinda’s door de helft en meng met de crusli in een grote kom.
Stap 4: Meng de witte chocolade met de cruesli/pinda mix
Stap 5: Zet 10 minuutjes in de koelkast zodat de chocolade een beetje stolt. Leg ondertussen een vel bakpapier op een broodplak of bord.
Stap 6: Haal de pinda/cruesli/chocolade mix uit de koelkast en maak met twee lepels kleine bolletjes op het bakpapier. Druk een beetje aan, zodat ze niet uit elkaar vallen.
Stap 7: Zet een half uurtje in de vriezer, dan kunnen ze een beetje hard worden nog. Ook dit voorkomt uitelkaar vallen.

Pinda 4

Mijn huisgenoten hadden gisteren de eer om deze prima pindarotsjes voor te proeven!
Wat vind jij? Zijn ze een beetje lekker?

Liefs, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.