Truffels in 10 stappen
Ondanks dat ik eigenlijk voor Valentijn niks wilde doen, kreeg ik zin om wat lekkers te maken. Wat past er bij Valentijnsdag? Bonbons, cupcakes, in ieder geval iets met chocolade. Ik struinde dus even over Pinterest en internet voor een recept. Ik had twee voorwaarden voor het recept. 1. Het moet niet veel tijd kosten om het te maken. 2. Ik moet alles in huis hebben. Ik kwam er maar niet uit.. Na een beetje de kunst bij verschillende recepten af gekeken te hebben. Besloot ik uiteindelijk zelf een recept samen te stellen met de ingrediënten die ik in huis had. Tot mijn grote verrassing kwamen er heeeerlijke truffels uit! Mijn Amaretto/Cacao truffels en mijn Kokos/Kirsch truffels zijn in tien stappen te maken. Met onderstaande ingrediënten maak je maar liefst 60 truffels, van ieder 30! Daarmee kun je een hoop mensen verrassen! Het duurt maximaal een half uur om ze te maken + een uurtje in de koelkast. Niet zo veel moeite voor een lekker cadeautje! 🙂 Doe er een mooi doosje omheen en iedereen die ze krijgt zal zich bijzonder voelen. Bovendien zijn ze verTRUFFELlijk, aldus Nico van Doorn. Ik zeg aan de slag dus!
Dit heb je nodig:
– 250 gram suiker (bij voorkeur fijne kristalsuiker)
– 200 ml slagroom
– 250 gram roomboter
– 250 gram pure chocolade
– 1 à 2 eetlepels amaretto (is weg te laten als je non-alcoholische truffels wilt)
– 1 à 2 eetlepels kirsch (is weg te laten als je non-alcoholische truffels wilt)
– 50 gram kokossnippers
– 50 gram cacao
– Mixer
– Fornuis + pannen
Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de slagroom en de suiker op een laag vuurtje totdat de suiker is opgelost.
Stap 2: Klop ondertussen de roomboter met een mixer tot een smeuïg geheel
Stap 3: Laat het slagroomsuikermengsel even een beetje afkoelen en voeg daarna bij de boter.
Stap 4: Smelt de pure chocolade au bain marie en voeg deze bij het slagroom, boter, suiker mengsel.
Stap 5: Verdeel de chocolade smurrie over 2 bakken.
Sla stap 6 over als je non-alcoholische truffels wilt.
Stap 6: Voeg aan 1 van de bakken 2 eetlepels kirsch toe, voeg aan de andere bak 2 eetlepels amaretto toe.
Stap 7: Zet de bakken in de koelkast voor ongeveer een uur. Ze zijn klaar als de lepel rechtop kan blijven staan.
Stap 8: Zet een bordje met cacao en kokosnippers klaar.
Stap 9: Rol balletjes van het mengsel.
Tip: Gebruik om even grote balletjes te maken twee lepels om de hoeveelheid af te meten.
Stap 10: Rol de balletjes door de kokossnippers en de cacao. Bewaar ze in de koelkast.
Tip: Zet net voor opdienen de truffels even uit de koelkast.
Valentijnsdag zit er alweer bijna op, maar niet getreurd.. Carnaval is pas net begonnen! Alaaaf alaaf alaaaf! Heb jij ooit zelf truffels gemaakt? Wat is jouw favoriete truffelrecept?
Liefs, Bo
Lekker!
Dag Eline, dankjewel! Ik heb je blog bekeken, hij is echt leuk! Heb je ook bloglovin? Dan kan ik je gaan volgen! Liefs, Bo