Valentijn: Chocoladefondue

Over vier dagen is het weer zover. De dag waar veel mensen zin in hebben, maar ook waar veel mensen tegenop zien: Valentijnsdag. Wat als Cupido dit jaar weer niet langskomt? Of als je vriendje deze commerciële feestdag vergeten is? Tja, daarom zou ik dit jaar het heft in eigen handen nemen en alvast een berg chocolade inslaan. Want, het is altijd een goed moment voor deze heerlijke chocolade fondue! Of het nu met je vriendje, je partner of een hoop vrijgezelle vriendinnen is, je Valentijnsdag kan niet meer stuk.

Zoek je andere chocolade recepten voor Valentijnsdag? Deze raad ik aan: Truffels in tien stappen, Lava cakejes met warme kersen en de melkvrije chocolademouse.

IMG_1530

Valentijn: Chocoladefondue

 Maak het zo simpel of spectaculair als je zelf wilt.

De basis is natuurlijk: CHOCOLA. Zoveel je wilt, welke kleur je wilt.Je kunt speciale smeltchocolade aanschaffen als je het aankoeken op de bodem van de fondue wilt voorkomen, deze is vaak duurder en minder lekker (mijn mening!) Dus wat ik altijd doe is: chocolade kopen bij de supermarkt en daar een beetje slagroom bij gooien, dan wordt de chocolade minder vatbaar voor aankoeken.

Ingrediënten

1.Kies je kleur chocolade
De verhouding chocolade/slagroom hangt af van de kleur van de chocolade.
Meestal gebruik ik 100ml slagroom voor 350 gram chocolade (puur of melk),
Voor witte chocolade zou ik wat minder slagroom gebruiken, ongeveer 50ml.

2. Geef je chocolade een ander tintje
Je kunt je chocolade natuurlijk wat oppimpen!
Gebruik bijvoorbeeld een eetlepel Baileys, likeur 43, krisch of amaretto.

3. Dopings
Verder heb je ingrediënten nodig om te dopen. Mijn favorieten:
– Aardbei
– Mango
– Banaan
– Lange vingers
– Soesjes

Eigenlijk al het fruit zonder pit is geschikt!

Zo ga je aan de slag

Stap 1: Chocolade au bain-marie smelten
Smelt de chocolade au bain-marie in een kommetje en voeg de slagroom toe. Goed doorroeren en daarna in de fondue gieten.

IMG_1525

Stap 2: Dopen!
De tweede stap wordt overgelaten aan je gasten. Dip het fruit en de andere ingrediënten met stokjes in de chocolade.

IMG_1534 IMG_1532
Extra stap (3): Dippen / Toppings

Maak je chocolade fondue extra speciaal door je ingrediënten overgoten met chocolade te dippen in schaaltjes met bijvoorbeeld nootjes, spikkels of chocoladehagelslag.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.