Een tijd geleden bakte ik voor het eerst een stroopwafel taart, een hele zoektocht naar de perfecte taart ging hieraan vooraf. Totdat ik zelf de stoute schoenen aantrok en een aantal recepten combineerde. Het resultaat: Een stroopwafelbodem en een zachte kern van slagroom, Monchou en poedersuiker. Nomnomnom!
Dit zal even voor nu de laatste blogpost op Chezbo.nl zijn… Ik ga namelijk naaar…. rampapapapaaa WENEN! Super duper leuk, heb er enorm veel zin in. Met stroopwafels, zomerhoedjes en mijn camera op zak vertrek ik over een half uurtje richting een vriendinnetje wat daar al een halfjaartje aan het studeren is. Ik hou jullie op de hoogte van de leuke koffietentjes, hotspots en andere traveltips via mijn Social Media kanalen: Facebook en Instagram.
Inspiratie kwam van Laura’s Bakery en Culy.
Stroopwafeltaart met stroopwafelbodem
Taart voor circa 6 personen.
Lekker Hollands
Dit heb je nodig:
12 stroopwafels (1 pak a 378 gram)
een halve pak kleine stroopwafels (is circa 100 gram. )
40 gram boter
100 gram poedersuiker
200 gram Monchou
400 ml slagroom
Boter om in te vetten
Bakvorm van 18 cm
Bakpapier
Keukenmachine
Fornuis + kleine kookpan
Mixer + kom
Koelkast
Zo ga je aan de slag
Stap 1: Verkruimel de 12 grote stroopwafels in de keukenmachine
Stap 2: Snij van de kleine stroopwafels een stukje (Circa 1/4) af, zodat ze “kunnen staan”, hiermee bedoel ik dat ze dadelijk gemakkelijker in de bodem blijven staan.
Stap 3: Beboter de bakvorm en bekleed de bakvorm aan de onderkant met wat bakpapier.
Stap 4: Smelt de boter in een kookpannetje op middelhoog vuur, blijf roeren.
Stap 5: Voeg de gehakte stroopwafels bij de gesmolten boter en roer goed door.
Stap 6: Giet het boter stroopwafelmengsel in de bakvorm en druk goed strak aan met de achterkant van een lepel.
Stap 7: Steek de ministroopwafels aan de buitenkanten van de bakvorm voorzichtig in de bodem totdat ze blijven staan.
Stap 8: Laat het geheel afkoelen in de koelkast.
Stap 9: Laat de Monchou een klein beetje warm worden (bijvoorbeeld in de machnetron) dit voorkomt klontjes.
Stap 10: Klop de slagroom stijf met de mixer.
Stap 11: Voeg de poedersuiker deel voor deel toe (anders gaat het heel erg stuiven.)
Stap 12: Mix tenslotte de Monchou door dit slagroompoedersuikermengsel heen met de mixer.
Stap 13: Giet het roommengsel over de taartbodem en laat in de koelkast nog een uurtje opstijven.
Stap 14: Decoreer met wat gebroken stroopwafels.
Dit ziet er echt heerlijk uit! Echt heel leuk gedaan. -x-
Dankjewel!