Stroopwafeltaart met stroopwafelbodem

Een tijd geleden bakte ik voor het eerst een stroopwafel taart, een hele zoektocht naar de perfecte taart ging hieraan vooraf. Totdat ik zelf de stoute schoenen aantrok en een aantal recepten combineerde. Het resultaat: Een stroopwafelbodem en een zachte kern van slagroom, Monchou en poedersuiker. Nomnomnom!

Dit zal even voor nu de laatste blogpost op Chezbo.nl zijn… Ik ga namelijk naaar…. rampapapapaaa WENEN! Super duper leuk, heb er enorm veel zin in. Met stroopwafels, zomerhoedjes en mijn camera op zak vertrek ik over een half uurtje richting een vriendinnetje wat daar al een halfjaartje aan het studeren is. Ik hou jullie op de hoogte van de leuke koffietentjes, hotspots en andere traveltips via mijn Social Media kanalen: Facebook en Instagram.

Inspiratie kwam van Laura’s Bakery  en Culy.

2015-01-01 00.00.00-179

Stroopwafeltaart met stroopwafelbodem

 Taart voor circa 6 personen.
Lekker Hollands

Dit heb je nodig:

12 stroopwafels (1 pak a 378 gram)
een halve pak kleine stroopwafels (is circa 100 gram. )
40 gram boter

100 gram poedersuiker
200 gram Monchou
400 ml slagroom
Boter om in te vetten

Bakvorm van 18 cm
Bakpapier
Keukenmachine
Fornuis + kleine kookpan
Mixer + kom
Koelkast

Zo ga je aan de slag

Stap 1: Verkruimel de 12 grote stroopwafels in de keukenmachine
Stap 2: Snij van de kleine stroopwafels een stukje (Circa 1/4) af, zodat ze “kunnen staan”, hiermee bedoel ik dat ze dadelijk gemakkelijker in de bodem blijven staan.
Stap 3: Beboter de bakvorm en bekleed de bakvorm aan de onderkant met wat bakpapier.
2015-01-01 00.00.00-122   2015-01-01 00.00.00-125
2015-01-01 00.00.00-126  2015-01-01 00.00.00-128
Stap 4: Smelt de boter in een kookpannetje op middelhoog vuur, blijf roeren.
Stap 5: Voeg de gehakte stroopwafels bij de gesmolten boter en roer goed door.
Stap 6: Giet het boter stroopwafelmengsel in de bakvorm en druk goed strak aan met de achterkant van een lepel.
Stap 7: Steek de ministroopwafels aan de buitenkanten van de bakvorm voorzichtig in de bodem totdat ze blijven staan.
Stap 8: Laat het geheel afkoelen in de koelkast.
2015-01-01 00.00.00-130 2015-01-01 00.00.00-135 2015-01-01 00.00.00-136 2015-01-01 00.00.00-137
Stap 9: Laat de Monchou een klein beetje warm worden (bijvoorbeeld in de machnetron) dit voorkomt klontjes.
Stap 10:
Klop de slagroom stijf met de mixer.
Stap 11: Voeg de poedersuiker deel voor deel toe (anders gaat het heel erg stuiven.)
Stap 12: Mix tenslotte de Monchou door dit slagroompoedersuikermengsel heen met de mixer.
Stap 13: Giet het roommengsel over de taartbodem en laat in de koelkast nog een uurtje opstijven.
Stap 14: Decoreer met wat gebroken stroopwafels.

2015-01-01 00.00.00-175                   

2 thoughts on “Stroopwafeltaart met stroopwafelbodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.