Spooky halloween pompoencake

Morgen is het Halloween, zoals ieder jaar besluit ik op het laatste moment nog snel even iets Halloweenachtigs te bakken! Ik had nog wat pompoenstukjes over van een heerlijke salade die ik maandag had gemaakt. (komt nog online!) Zodoende werd het, heel erg halloweenish (kun je dat zo zeggen?), een pompoencake! Met een misschien een iets wat té schattig, in plaats van eng, spookje! Dus voor nu alvast, Happy Halloween!

Spooky Halloween cake - chez bo

Spooky halloween pompoencake

Dit heb je nodig voor de cake:

circa 225 gram pompoen*
* (kleine halve pompoen, uitgehold en geschild.)
100 ml Griekse Yoghurt
2 eiwitten
1 zakje vanille suiker
100 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
130 gram bloem
1 eetlepel speculaaskruiden
boter
fornuis
oven
ronde bakvorm met een dm van circa 20 cm

Dit heb je nodig voor de frosting:

circa 150 gram roomkaas/Philadelphia naturel
poedersuiker
Eventueel dropjes/dropfeters voor decoratie

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en ontpit de pompoen en snij deze in kleine stukjes.

Tip: Schillen van pompoen gaat beter wanneer je de pompoen eerst een half uur in de oven gaart op 150 graden.

Stap 2: Kook de pompoenstukjes circa 10 minuten in een kookpan met ruim water op het fornuis.
Stap 3: Giet de stukjes af en stamp de pompoenstukjes met een vork of stamper tot een smeuïge moes.
Stap 4: Split de eieren, voeg het wit van de eieren bij de pompoenpuree.

Tip: Met de overgebleven ei-gelen kun je een lekkere egg wrap maken.

Stap 5: Voeg de Griekse yoghurt, vanille suiker en de suiker toe en roer alles goed door elkaar.
Stap 6: Mix de bloem en de bakpoeder door elkaar, voeg dit toe aan de pompoenpuree en mix weer goed door elkaar. Dit kan met een mixer, maar kan ook goed met een vork!
Stap 7: Beboter de bakvorm met de boter. Neem ook de hoeken goed mee, anders blijft de cake plakken!
Stap 8: Giet het pompoenmengsel in de bakvorm.
Stap 9: Bak de cake in een voorverwarmde oven in het midden op 200 graden in circa 30 minuten gaar.

Tip: Test de gaarheid met een satéprikker, wanneer die er droog uitkomt dan is de cake gaar!

Stap 10: Maak ondertussen de frosting. Meng de roomkaas met wat poedersuiker. Meng goed door elkaar. Blijf dit doen totdat de frosting zoet genoeg voor je is. Dit verschilt per persoon, vandaar dat ik niet kan zeggen hoeveel poedersuiker je nodig hebt!

Ten slotte: laat de cake goed afkoelen voordat je de frosting aanbrengt, anders loopt de frosting uit! 
Je kunt de cake versieren hoe je wilt. Ik heb er een spookje van gemaakt!:) 
Smakelijk eten en Happy Halloween!

Inspiratie gevonden op: sheknows.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.