Sinterklaas Triffle

Omslag foto 2

Maak je Sinterklaas compleet met deze Sinterklaas Triffle.

Ga jij Sinterklaas vieren? Morgen is het alweer zover, 5 december. Sinterklaas zal bij vele mensen langs komen om hun schoen te vullen. Volgens mij ben ik lief geweest, want uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat hij ook bij mij thuis gaat langskomen morgen! Maandag had ik ook al het genoegen om hem te ontmoeten op mijn kamertje in Nijmegen. Natuurlijk horen bij het heerlijk avondje (waar je het ook viert) lekkere versnaperingen! Pepernoten, chocoladeletters, banketstaaf, taaitaai, schuimpjes mhhh ik kan niet kiezen. Daarom: zie hier de Sinterklaastriffel, waardoor je niet hoeft te kiezen!

Hier zien jullie mijn inspiratie uit Allerhande.
foto 2 (3)

Deze heb ik maandag ook gemaakt en het was een succes. De triffle is voor ongeveer 12 porties, dus ook dinsdag en woensdag hebben mijn huisgenoten en ik nog na kunnen genieten. Vier je sinterklaas met heel je familie? dan kan deze triffle niet missen! Zelf maken? Zie hier het recept.

Dit heb je nodig (12 porties):

foto 1 (4)

– Een uurtje tijd.
– Sinterklaasliedjes voor onder de bereiding hihi

– Mooie doorzichtige schaal.
– Oven
– Cakevorm
– Bakpapier
– Mixer
– Kommen

Voor de cake:
– 200 gram boter
– 200 gram lichtbruine basterdsuiker
– 4 eieren
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 4 theelepel speculaaskruiden

Voor de room:
– 500 ml slagroom
– 1 Melkchocoladeletter (à 175 gram)
– 250 gram mascarpone (bakje)
– 2 theelepels gemalen kaneel
– 8 Taaitaaipoppetjes
– 100 gram strooigoed (pepernoten en schuimpjes)

Zo maak je het:
5 stappen voor de cake
Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden.

foto 2 (5) foto 1 (6)
Stap 2: Snijd de boter in stukjes en doe ze in een kom samen met de suiker. Mix goed door elkaar, totdat er een crème ontstaat. De suiker moet geheel opgelost zijn in de boter.
Tip: Leg de boter een halve dag van tevoren uit de koelkast, dan kun je hem makkelijker mixen.

foto 4 (3) foto 5 (4)
Stap 3: Voeg één voor één de eieren toe en mix nog even goed door, totdat de eieren zijn opgenomen.

foto 3 (5) foto 4 (4)
Stap 4: Zeef de bakmeel en de kruiden boven de crème en meng even goed door met een lepel. Mix daarna nog even kort. Het cakebeslag is klaar :).

foto 5 (5) foto 1 (5)
Stap 5: Vet de cakevorm in met boter of bekleed de cakevorm met bakpapier. Giet het cakebeslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven op 160 graden in ongeveer 50 minuten gaar.
Tip: Vet de cakevorm eerst een beetje in met boter voordat je hem bekleed met bakpapier. Zo blijft het bakpapier goed plakken. Resultaat: een mooi gevormde cake die goed uit de vorm komt.

5 stappen voor de room/vulling:

foto 2 (6)
Stap 1: Pak een nieuwe kom en klop de slagroom stijf. Voeg daarbij de suiker toe.(de hoeveelheid die beschreven staat op de verpakking van de slagroom).

foto 1 (3)
Stap 2: Hak de chocoladeletter fijn.
Tip: Dit kun je het beste doen met een kartel mes, door op het mes te drukken, dan krijg je mooie chocoladeschilfers. (zie foto.)

foto 2 (4)
Stap 3: Roer de mascarpone los.

foto 3 (4)
Stap 4: Voeg de gehakte chocolade en de kaneel aan de mascarpone toe.

foto 4 (2)
Stap 5: Voeg het slagroommengsel en het mascarpone mengsel door elkaar, roer even om en laat vervolgens een tijdje in de koelkast staan totdat de cake klaar is.

5 stappen voor de triffle:
foto 5 (3)
Stap 1: Snijd de cake in plakjes.

foto 3 (2) foto 2 (1)
Stap 2: Bedek de bodem met de plakjes cake en zet de taaitaaipoppetjes rondom de rand.

foto 5 (2) foto 2
Stap 3: Verdeel 2/3 van het slagroommengsel over de cakeplakjes.

foto 4 (1)
Stap 4: Dek af met de rest van de cakeplakken en giet hierover de laatste 1/3 van het slagroommengsel.

foto 5 foto 1 (2)
Stap 5: Werk af met het strooigoed. En klaar is de triffle!

Mhh jum jum jum. Lekker zeg! Wel erg machtig.. Ik merkte zelf dat ik de triffle de dag erna nóg lekkerder vond. Toen was de slagroom lekker ingetrokken in de cake. Dus heb je de tijd, dan zou ik de triffle een dagje laten staan en op het laatste moment het strooigoed er nog even overheen gooien. Dan heb je een heerlijk zachte ondergrond met af en toe een lekker knapperig pepernootje. Prachtig recept! Iemand meer ervaring met triffles?

Een hele fijne sinterklaas morgen!
Liefs, Bo

Omslagfoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.