Pralines & Kerstkransjes in één recept!

Omslagfoto

Pralines & Kerstkransjes in één recept!

Deze pralineschuimpjes doen me denken aan sneeuw en aan chocolademelk. Ik had ze gemaakt voor bij mijn verjaardags hightea een hele tijd terug, maar ze passen dus ook prima bij de winter (en de kerst, je kunt er namelijk ook kerstkransjes van maken!) Dit recept is goed voor ongeveer 20 schuimpjes, oftewel 20x een jamjammoment.

Dit heb je nodig:
3 eieren
Zout
100 gram suiker
4 eetlepels chocoladepasta
Tip: vervang de chocoladepasta door speculoospasta.

Spuitzak
Spuitmond met kartelrand
Bakplaat
Bakpapier
Oven
Mixer
Kom

Zo maak je ze:
Stap 1: Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 100graden.
Stap 2: Splits de eieren, zie ook minicursus eieren splitsen. Doe alleen het eiwit in een grote kom. Het eigeel heb je niet meer nodig.

IMG_4750
Stap 3: Klop de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken. De eiwitten mogen niet meer van de deeghaken aflopen.
Stap 4: Voeg de suiker toe totdat het eiwit glanzend is geworden.

IMG_4751 IMG_4752
Stap 5: Doe het eiwit mengsel in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit 40 kleine hoopjes op de bakplaat met bakpapier.

Kersttip: Kerstkransjes, zelfde recept!

Kersttip: spuit van het eiwit mengsel rondjes met een gat in het midden en voila, je hebt kerstkransjes voor in de kerstboom!

IMG_4753
Stap 6: Bak de schuimpjes of kerstkransjes 1uur in de voorverwarmde oven op 100graden.

Tip: maak onder de baktijd de oven zo min mogelijk open, anders bestaat de kans dat de schuimpjes niet uitharden.

Stap 7: Controleer na een uur de hardheid van de schuimpjes. Zijn ze nog niet hard en droog? Laat ze dan nog 10 minuutjes bakken. Controleer ze daarna weer, zet de oven pas uit ale ze hard en droog zijn.
Stap 8: Zijn de schuimpjes/kransjes goed hard en droog, laat ze dan afkoelen in de oven.
Stap 9: Besmeer de onderzijde van de schuimpjes met chocoladepasta of speculoospasta en druk de schuimpjes op elkaar.
Zoek voor de kerstkransjes leuke lintjes om ze in de boom te hangen. Knoop ze om de pralinekerstkransjes en hang er je boom mee vol!

IMG_4768 IMG_4770

Lekker iets eetbaars in je boom! Ik heb dit recept nog niet uitgevoerd voor kerstkransjes (vandaar helaas geen fotootjes), maar dit ga ik zeker doen! Samen met de kerstkranskoekjes ziet je boom er ineens veel leuker uit! 🙂 Misschien ook leuk om een beetje ranja bij het stijve eiwitmengsel te doen, dan krijg je een randje door je kerstkransjes. Ik zou zeggen: ga het eens uitproberen. Is het gelukt? of heb je nog meer Kersttips of kerstvariaties? Let me know!

Liefs, Bo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.