Koninklijke cupcakes op Koningsdag: het kan. Met dit recept maak je simpele cupcakes met een oranje tintje!
——–
Ten eerste wil ik even de winnaar bekend maken van de winactie voor €25,- shoptegoed voor Telefoonhoesjestore.nl. Gefeliciteerd Pleun, jij tagde Laura op Facebook in mijn bericht en daarmee winnen jullie het shoptegoed! Kijk op Facebook hoe de winnaar werd gekozen! Het shoptegoed komt zo snel mogelijk naar jullie toe!
——–
De weersvoorspellingen voor Koningsdag zijn dit jaar slecht. Plannen worden aangepast, gecanceld of een plan B wordt bedacht. Ik ga dit jaar net zoals, vorig jaar, richting Eindhoven. Weer of geen weer: Koningsdag zal gevierd worden. Deze cupcakes zijn mijn plan B. Ik schreef er al over in het Reekse Magazine.
“Koningsdag, een dag voor jong en oud. Feest is het, gekleed in oranje gaan we de straat op; meedoen aan een vrijmarkt, oranje tompoezen eten of naar het stREEKfeest! Wat ga jij doen op Koningsdag? Mijn tip: ga cupcakes versieren met de kids!”
Ik heb dan wel geen kinderen, maar cupcakes maken doe ik ook graag, vooral als het buiten staat te stortregenen is het een aanlokkelijk alternatief. Ik hoop op het beste: een blauwe lucht met een oranje zonnetje dat de gehele dag mooi op ons neer straalt. Regen of niet, ik wens jullie alvast een fijne Koningsdag woensdag!
Koningsdag: Oranje boven… op je cupcakes!
Recept voor 6 cupcakes met oranje sinaasappeltopping
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 25 minuten
Dit heb je nodig:
50 gram poedersuiker
80 gram boter
80 gram suiker
1,5 eetlepel melk
1 ei
80 gram bakmeel
1 zakje vanille suiker
0,5 theelepel bakpoeder
50 gram boter
100 gram (oranje) chocolade.
100 gram roomkaas naturel
Waar koop je oranje chocolade?
Het wordt ook wel smeltsnoep genoemd.
Online:
1. Jumbo Supermarkt (wellicht ook offline.)
2. Bakgoed
3. De leukste taartenshop
4. Bouwhuis
Offline:
1. Jamin (beperkt beschikbaar)
2. Xenos (beperkt beschikbaar)
oven
6 papieren cupcakevormpjes (het liefst iets met oranje)
cupcakeblik
mixer
beslagkom
optioneel: spuitzak, ijsschep
Zo ga je aan de slag:
De cupcakes:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 graden. Vul de cupcakebakvorm met 6 papieren cupcakevormpjes.
Stap 2: Snij 80 gram boter in stukjes, doe dit in een beslagkom samen met 80 gram suiker en 1,5 eetlepel melk.
Stap 3: Klopt dit met de mixer tot een goed geheel.
Stap 4: Voeg 1 ei toe aan dit beslag.
Stap 5: Meng 80 gram bakmeel met 1 zakje vanille suiker en 0,5 theelepel bakpoeder.
Stap 6: Voeg het bakmeelmengsel toe aan het botermengsel en mix tot ene glad beslag.
Stap 7: Vul de cupcakevormpjes met het cupcakebeslag gemakkelijk met een ijsschep.
Stap 8: Bak in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten gaar.
Tip: Voor het versieren van de cupcakes kun (oranje) marsepein of fondant gebruiken, maar je kunt ook deze romige chocolade topping maken.
De topping:
Stap 1: Laat 50 gram boter zacht worden in de magnetron, mix dit met 100 gram roomkaas naturel tot een glad geheel.
Stap 2: Laat 100 gram chocolade au-bain marie smelten.
Stap 3: Voeg 50 gram poedersuiker toe aan het roomkaasmengsel. Doe dit in kleine gedeeltes.
Stap 4: Voeg de chocolade toe, roer goed door en laat de topping minimaal 10 minuten afkoelen in de koelkast.
Stap 5: Vul een spuitzak met de topping en spuit de topping op de (afgekoelde!!) cupcakes.
Tip: Merk je dat de topping nog niet hard genoeg is en van je cupcakes afdruipt? Leg de spuitzak dan even in de diepvries.
Tip: Geen spuitzak in huis? Gebruik dan gewoon een eetlepel.