Eindelijk, mijn zoektocht naar een lekkere zelfgemaakte mueslireep is geslaagd. Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met het zelf maken van mueslirepen. Zie mijn vorige mueslirepen recept hier. Het valt echt niet mee om een lekkere, relatief makkelijk mueslireep te maken die niet direct uit elkaar valt! En dan wil ik ze ook nog zo gezond mogelijk maken.. Concessies en compromissen wilde ik niet sluiten met mijn koppige hoofd. Uiteindelijk zie je maar weer: goed werk heeft tijd nodig en geduld wordt beloond. Zie hier het resultaat van mijn experimenten: mueslirepen met cranberry. (en nog 4 andere ingrediënten!)
Mueslirepen met cranberry
circa 8 mueslirepen
gezond tussendoortje
Slechts 5 ingrediënten
Dit heb je nodig
100 gram havermout
50 gram walnoten gepeld / gekraakt
100 gram cranberries
4 eetlepels appelstroop
0,5 theelepel bakpoeder
Oven
Bakplaat + bakpapier
Bakje + warm water
Een kom en een lepel
Cakeblik
Zo ga je aan de slag
Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2: Beleg een bakplaat met een bakpapiertje.
Stap 3: Strooi de havermout en de walnoten over de bakplaat.
Stap 4: Bak de walnoten en havermout circa 10 minuten in het midden van de oven.
Stap 5: Laat ondertussen de cranberries in een schaaltje met warm water ‘wellen’ / liggen.
Stap 6: Laat de walnoten en havermout na de 10 minuten in de oven afkoelen.
Stap 7: Doe de gebakken walnoten, havermout en bakpoeder in een kom. Meng goed door elkaar.
Stap 8: Giet de gewelde cranberries af en doe deze ook bij de havermout in de kom.
Stap 9: Voeg ten slotte de 4 eetlepels appelstroom toe en meng goed door elkaar tot een smeuïg geheel.
Stap 10: Bekleed het cakeblik met een bakpapiertje.
Tip: Het bakpapiertje blijft beter plakken wanneer je de bakvorm invet met boter.
Stap 11: Giet het havermout mengsel in het cakeblik, druk goed aan met een vork.
Stap 12: Bak de mueslirepen op 160 graden in 20 minuten goudbruin. Laag in de oven!
Stap 13: Na het bakken heb je nu een reuze mueslireep. Laat deze eerst even afkoelen na het bakken, voordat je hem snijdt. Als je hem eerst af laat koelen verhard de mueslireep en is hij minder plakkerig om te snijden.
Inspiratie: Allerhande, Albert Heijn.