Mini monchoutaartjes

Mini Monchou Taartjes, mijn favoriete taart, maar dan in het klein!  Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie heb verblijd met een lekker receptje! Dat komt omdat ik vorige week jarig was (: Alweer twintig lentes oud..
Natuurlijk heb ik me weer uitgesloofd in de keuken, maar daardoor heb ik nog geen tijd gehad om een berichtje te schrijven voor jullie.. Surprise, vandaag een extra leuk berichtje. Ik ben namelijk een beetje aan het experimenteren geweest, ik dacht: waarom moet altijd alles zo groot zijn tegenwoordig?
Dus ik heb van een recept voor een grote (wel hele lekkere) taart, een kleinere versie gemaakt. Deze zelfgemaakte mini monchoutaartjes smaken misschien wel lekkerder dan de grotere variant. En het is een keer wat anders dan een punt monchoutaart!


Monchoutaartjes - Chez Bo

 

Mini Monchoutaartjes

Benodigdheden:
Aantal: minimaal 12 mini monchoutaartjes
(hangt af van de grootte van de bakjes die je gebruikt.)
Tijd: 45 minuten en minimaal 2 uur opstijven
Tip: Je kunt de taartjes het beste een dag of avond van tevoren maken, dan weet je zeker dat ze hard genoeg zijn en kun je er direct van genieten!

Monchou taartjes:
– 200 gram MonChou
– 250 ml slagroom
– 100 gram Bastogne koeken (ongeveer een halve pak.

Tip: Wil je een dikkere bodem? Voeg dan wat meer boter toe en wat meer koken.
Tip: Vervang bastogne koeken eens door bokkenpootjes of door maria koekjes! mhh, heerlijk, zoveel koekvariaties mogelijk!

– 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
– 100 gram boter
– 100 gram suiker
– 1 blikje vlaaivulling kersen (van bijvoorbeeld HAK, zorg ervoor dat de kersen sowieso zonder pit zijn!)

Overige benodigdheden:
– Mixer en 2 kommen
– Steelpannetje
– Cupcakeblik of 12 aparte schaaltjes.
– 12 cupcake vormpjes
– Eventueel een keukenmachine, is niet noodzakelijk.
Als je geen keukenmachine hebt, heb je nog wat plasticzakjes en een theedoek nodig.

Foto Instructies:

Stap 1: Leg de cupcakevormpjes in het cupcakeblik.
Tip: Geen cupcakeblik? Pak andere ronde schaaltjes, je kunt er in plaats van cupcakevormpjes bakpapiertjes in leggen die je zelf op maat hebt geknipt.

Stap 2: In het geval je een keukenmachine hebt: maal de bastogne koeken fijn in de keukenmachine, er mogen geen grote brokken meer in zitten.

foto 1 (3)

In het geval je geen keukenmachine hebt (zoals ik), moet je een beetje creatief zijn..
Dus, verkruimel de koekjes al zoveel mogelijk met een stamper/vork/lepel/mes. Doe daarna de verkruimelde koekjes in een zakje met daarom een theedoek (beetje stevig zakje is gewenst, anders ligt het door heel de keuken heen) en sla de kruimels tot nog kleinere kruimels! (Dit is het leukste gedeelte!!)

Stap 3: Zodra al de koekjes verkruimeld zijn (hoe kleiner hoe makkelijker & hoe lekkerder!!) zet je een steelpannetje op het vuur en laat je de boter langzaam smelten. De boter hoeft niet bruin te kleuren. Voeg als de boter allemaal gesmolten is de koekkruimels toe. Zie hier de bodem van je taart!

foto 2 (1)

Stap 4: Verdeel de koek-boter mix over al je cupcakevormpjes/bakjes. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet daarna alle schaaltjes/vormpjes in de koelkast.

foto 3 (2)

Stap 5: Pak 2 kommen. Klop in 1 kom de slagroom. (Let op dat je de slagroom niet té stijf klopt!!). Zie linkse foto hieronder!  Snijdt de MonChou in wat kleinere stukjes. Klop in de andere kom!! de MonChou de suiker en de vanillesuiker tot een smeuïg geheel. Hoe smeuïger, losser en meer, hoe beter! Zie rechtse foto hieronder!
Tip: Gebruik echt 2 kommen, anders verliest de slagroom haar volume en stevigheid. De taart stijft niet op in de koelkast en daarom moet de slagroom dus zo stevig mogelijk blijven door hem apart te kloppen.

foto 1 (4) foto 2 (3)

Stap 6: Breng de slagroom en de Monchou, NU PAS! in één kom bij elkaar en klop even rustig door elkaar.

Stap 7: Haal de kleine bakjes uit de koelkast en verdeel het Monchoumengel over de bakjes. Houdt er rekening mee dat het vlaaifruit er nog op moet.
Tip: Gebruik een ijsschep, dan krijg je mooie bolletjes van dezelfde grootte. 


foto 3 (3)


Stap 8: laat de Monchoutaartjes nog zeker 2 uur koud worden in de koelkast, laat ze in de bakjes/cupcakevormpjes zitten. Dit voorkomt uit elkaar vallen.

foto 1 (2)

Stap 9: Haal de taartjes net voor serveren uit de koelkast en verdeel het vlaaifruit of de kersen over de taartjes.

Stap 10: Serveer de taartjes in de bakjes of haal voorzichtig de cupcakevormpjes met de taartjes uit de cupcakevorm.

Lekker smullen!

Liefs, Bo

One thought on “Mini monchoutaartjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.