KitKatTaart

Heee heee! Een tijdje terug werd ik uitgenodigd om te komen gourmetten bij de oppaskinderen van mijn vriend. Doordat al vele foto’s en verhalen daar over de tafel waren gegaan over mijn “bakkunsten”, stond ik daar ook wel bekend als “BakingQueen.” Ik kon dus niet met iets “onspectaculairs” aankomen. Aangezien de jongens (en moeders natuurlijk ook 😉 !)  gek zijn op chocolade. Ik kreeg al snel door dat de bekende “Kitkattaart” de voorkeur had. Dus zo gezegd zo gedaan; men vraagt en ik bak!

Dus hier het recept van de Kitkattaart, bom vol chocolade!
Inspiratie komt, wederom, uit de Allerhande & van Pinterest!

foto 16 kk Bewerkt omslag

Kitkattaart 

 circa 10 personen
30 min voorbereiding
45 minuten oven
1 uur afkoelen
€0,85 per persoon

 

Benodigdheden:

Taart:
– 180 gram pure chocolade
– 100 ml volle melk
– 200 gram boter
– 175 gram suiker
– 3 eieren
– 200 gram zelfrijzend bakmeel

Topping:
– Ongeveer 200 gram chocolade mouse.
(meer is altijd goed, klein beetje minder voldoet ook.)
– 1,5 zak mini Kitkats
(zorg dat je er ruimvoldoende hebt, anders kun je de rand niet helemaal bedekken)
– Zak M&M’s (ik heb zelf ook nog Maltezers & zoute stengels gebruikt, maar je kunt er eigenlijk alles opgooien waar je maar gelukkig van wordt!)
– Een feestelijk lint van ongeveer 60 cm. (Op maat knippen kan altijd nog nadat je hem erom hebt geknoopt)

Tip: Je kunt de cake het beste ’s ochtends of de avond van tevoren al maken.

Foto Instructies:

foto 1 kkfoto 2 kk

Stap 1: Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, zet alle benodigdheden klaar zoals hierboven op foto 1. Zet de oven alvast aan op 180 graden, dan kan hij voorverwarmen.
Stap 2: Breng een pan met water aan de kook. Hang er een kleinere schaal of pan boven en smelt de chocolade met de melk au bain-marie smelten.
foto 3 kk
foto 4 kk
Stap 3: Ondertussen kun je de suiker en de boter mixen tot een luchtige massa. (Alle suiker moet opgenomen zijn door de boter, duurt ongeveer 5 minuten.)
Stap 4: Klop één voor één de eieren erdoor. Wacht moet toevoegen van het volgende ei als het vorige ei helemaal is opgenomen.
foto 5 kkfoto 6kk
Stap 5: Vergeet je chocolademengel niet! Zodra het een gladde massa is geworden zoals op de linker foto hierboven. Laat het dan eventjes afkoelen +- 5 minuten.
Stap 6: Mix het chocolademengsel met het suiker, boter ei mengel.
foto 7 kkfoto 8 kk
Stap 7: Zeef het meel boven het chocolade, ei, boter, melk mengel (zie foto links).
Stap 8: Bekleed een bakvorm (Ongeveer 18 cm diameter) onderop met bakpapier (vastklikken) en vet de bakvorm wat in met boter.
Stap 9: Schenk het Chocolade meel mengel in de bakvorm.
foto 9 kk
Stap 10: Bak de taart 30 minuten in het midden van de voorverwarmde over.
Stap 11: Controleer of de taart gaar is met een satéprikker in het midden. (Na 30 minuten zal de taart nog niet gaar zijn en zal de satéprikker er nat uitkomen dus zie stap 12.
Stap 12: Zet hem er vervolgens nog zeker 10 tot 15 minuten in, zodat de taart echt droog genoeg is. (Straks heel handig bij het doorsnijden, anders wordt het z’n troep!)
Stap 13: Laat de taart afkoelen (Je kunt de cake het beste ’s ochtends of de avond van tevoren maken zodat je hem de dag zelf alleen nog maar hoeft te versieren, afkoelen duurt zeker een uur namelijk.)
foto 10 kkfoto 11 kk

Stap 14: VERSIERENN! JAAA misschien wel het leukste van deze taart. Snijd de taart doormidden. Zorg wel dat je weet hoe de taart op elkaar past. Smeer een lekkere dikke laag chocolademouse op het onderste deel van de taart. (Variëren mag natuurlijk: Jam, Chocolade pasta, Appelmoes, je kan het zo gek nog niet bedenken.)
Stap 15: Leg de bovenkant voorzichtig terug (zie foto links).
Stap 16: Besmeer de bovenkant met chocolade mouse.
Stap 17: Besmeer de zijkanten door middel van een mes met Chocoladepasta (ik heb hier, bij gebrek aan chocoladepasta speculoos gebruikt, maar dit plakt echt minder goed! Chocoladepasta werkt het beste!)

foto 12 kkfoto 13 kk

Stap 18: Maak de kitkats bij voorbaat open (of werk met z’n twee, dit is misschien wel het fijnst). Breek de kitkats zodat je 1 kitkat hebt in plaats van 2 aanelkaar.
Stap 19: Zet de kitkats rondom de taart, druk goed aan tegen de chocoladepasta. Ze blijven vanzelf hangen, soms valt er eentje af. Werk daarom snel maar wel secuur. (Laat geen gaten over tussen de kitkats.) Als je alle kitkats om de cake hebt staan, doe dan snel het lint eromheen en knoop het lint stevig vast. (NIET TE STEVIG, anders breken de kitkats.)
foto 16 kk Bewerkt omslagfoto 19 KK
Stap 20: Gooi op de bovenkant op de chocolademouse, alles waar je maar gelukkig van wordt! En daarna smuller maaar!! Jam jam jam!

Ik zie graag de resultaten! Heel veel maak en eetplezier!

Liefs, Bo

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.