Homemade: Pindakaaskoekjes in 3 stappen
Ik hou van weinig werk met veel resultaat. Dat is het geval met deze lekkere pindakaaskoekjes. Lekker, jazeker! Hoe kan mijn lievelingsbeleg, dat ik sinds de zomervakantie pas lust, nu niet lekker zijn?! Een pindakaasliefhebber, zo kan ik mezelf sinds de zomervakantie noemen. Ik was met mijn schoonfamilie in Italië op vakantie, nog nooit had ik pindakaas op (ik was er altijd heilig van overtuigd dat ik dat niet lustte). Het was één van de soorten beleg die we uit Nederland mee hadden genomen. Op een gegeven moment toen al het andere op was, maakte mijn vriendje de opmerking: Lust jij geen pindakaas?! Heb je het ooit geprobeerd… Met veel aarzeling, hapje voor hapje en bestrooid met een hele hoop suiker probeerde ik mijn eerste boterham met pindakaas.. Ik was meteen verkocht.. Net satésaus.. Heerlijk, geen idee waarom ik dacht dat ik het niet lustte! Nu vind ik pindakaas dus helemaal heeeeerlijk! Met suiker, maar ook met komkommer! Probeer maar eens… Niet gek dus dat ik gek ben op deze koekjes: Pindakaaskoekjes. Lekker makkelijk te maken en een zeer verrassende smaak. Wat is jouw bizarste, bijzonderste of lekkerste combinatie met pindakaas?
Dit heb je nodig voor ongeveer 25 pindakaaskoekjes:
– 75 gram boter
– 75 gram pindakaas
– 120 gram bruine suiker
Tip: niet in huis? vervang dit dan door gewone suiker.
– 1 ei
– 150 gram bloem
– Garde of mixer
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Klop de boter, pindakaas, bruine suiker ei door elkaar met een garde of mixer, totdat de boter klontjes weg zijn. Voeg de bloem beetje bij beetje toe, mix goed door elkaar.
Stap 2: Maak van het deeg koekjes, door eerst bolletjes te maken en ze daarna met een lepel plat te drukken.
Tip: Decoreer de koekjes met behulp van de garde. Druk de bovenkant even kort in het koekje.
Stap 3: Bak de koekjes af in het midden van een voorverwarmde oven 20 minuten op 180 graden.
Makkelijk hè. Komt er onverwacht bezoek? Is je bezoek allemaal fan van pindakaas.. Ik zeg doen!
Alvast een fijn weekend.
Liefs, Bo