Homemade Lange vingers, om extra lang van te genieten!
Dit is toch nog (ondanks dat het zo makkelijk lijkt) een vrij moeilijk te maken koekje. Ik zeg altijd maar oefening baart kunst, en dan is het resultaat zeker iets om je vingers bij af te likken!
Het recept begint heel makkelijk, de moeilijkheid zit hem in het opspuiten van het koekje.. Nadat ik ze zelf heb gemaakt, heb ik echt respect gekregen voor dit koekje haha!
Dit heb je nodig voor ongeveer 30 lange vingers:
– 20 à 25 minuten tijd en 10 à 15 minuten oven tijd
– oven
– Spuitzak met platte spuitmond
– bakpapier
– mixer
– 3 eieren
– 90 gram suiker
– 80 gram bloem
– 10 gram maïzena
Zo maak je ze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden
Stap 2: Splits de eieren. Zie hiervoor de leuke minicursus eieren splitsen op mijn blog!
Stap 3: Klop de eidooiers + 40 gram met een mixer suiker schuimig.
Stap 4: Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg hierna de rest van de suiker (50 gram) toe.
Tip: Met stijf bedoelt het recept vaak: als de eiwitten, wit en romig zijn en het geheel niet meer van je mixer afloopt.
Stap 5: Meng de eiwitten en de eidooiers.
Stap 6: Spatel de bloem en de maïzena er doorheen totdat het een gladde massa is.
Stap 7: Doe het deeg in de spuitzak met een platte spuitmond.
Tip: Mocht je nu echt geen platte spuitmond hebben, gebruik dan gewoon een andere, dit is opzich geen ramp alleen is het opspuiten van het deeg dan wat lastiger.
Stap 8: Nu komt het lastigste deel, spuit strepen van ongeveer 10 centimeter. Zorg dat ze er wat ruimte tussen de lange vingers blijft, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Met een op en neer gaande beweging maak je de lange vingers dikker, ga ongeveer 5x op en neer en je hebt de goede breedte.
Tip: Je kunt beter eerst te weinig spuiten en de koekjes daarna wat vorm bij spuiten dan dat je meteen teveel deeg spuit, dat is lastig weg te halen. (met keukenpapier kun je het op z’n minst nog proberen natuurlijk.)
Stap 9: Bestrooi het deeg met nog wat suiker.
Stap 10: Bak de lange vingers 10-15 minuten in het midden van de oven op 180 graden.
Tip: Laat de lange vingers eerst afkoelen totdat je ze van de bakplaat afhaalt om breken te voorkomen.
Zoals je ziet moet ik zelf dus ook nog flink aan de bak met oefenen, maar dat maakt het maken van deze koekjes niet minder leuk (en minder lekker) ! 🙂
Ik ben nu al een tijdje bezig met bloggen, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd of jullie nog tips hebben! Ook zou ik wel eens willen weten waarover jullie willen dat ik blog. Dus heb je nog tips, leuke recepten, verzoekjes? Let me know!
Liefs, Bo