Appel cupcakes met witte chocolade topping

Appel cupcakes met witte chocolade topping - Chezbo.nl

Homemade: Appel cupcakes met witte chocolade topping

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een berichtje heb geschreven. Schandalig lang geleden eigenlijk.. Ik heb zoveel om over te schrijven, maar het komt er gewoon niet van. Druk met leuke dingen, dingen die moeten en dingen die niet kunnen wachten, was ik deze week.

Ik ben deze week begonnen met mijn stage, hartstikke leuk, maar wel even wennen. Ineens van 8 tot 6 uur van huis zijn, dat is een student niet gewend.. Tot voorkort had ik de luxe om minimaal 2 dagen vrij te hebben in de week én bijna iedere dag uit te kunnen slapen tot 10.00uur. Helaas, gaat de wekker nu iedere dag standaard om 7 uur, als het niet eerder is. Koken schiet er ook een beetje bij in. Mijn ritme is helemaal omgeturnd tot een ritme van een werkende Nederlander, een Nederlander die alles behalve een student is.

Natuurlijk brengt stage ook leuke dingen met zich mee hoor! Ik zie de zonsopgang regelmatig wanneer ik richting mijn bus loop, ook kan ik eigenlijk altijd zitten in de bus. Daar kan ik best wel van genieten. Nieuwe mensen, nieuwe ervaringen en een nieuwe omgeving. Mijn dagen zijn op het moment totaal niet eentonig of saai te noemen. Ik vermaak me prima, maar moet zeker niet vergeten ook tijd voor mezelf te nemen.

Vandaag heb ik voor het eerst sinds vorige week een dagje vrij en dat heeft nog nooit zo erg als verdiend gevoeld. Een mooie beloning voor een drukke week. Vandaar dat ik dit recept wel vond passen bij vandaag, wat dit recept is een ideale beloning, een ideaal toetje, een ideaal pleziertje. Kortom: een beetje tijd voor jezelf, een moment om intens van te genieten! Ik heb het over een zelfgemaakte cupcake met witte chocolade topping! Jam jam jam. Veel plezier met de bereiding en eet smakelijk!

Dit heb je nodig:

Aantal: 6 cupcakes
Tijd: 30 minuten + 25 minuten oventijd

Voor de cupcakes:
– 6 cupcake papierenvormpjes
– Cupcakeblik
– Oven
– Mixer, kom en een zeef
– Ijsschep
– 80 gram boter
– 80 gram suiker
– 1,5 eetlepel melk
– 1 ei
– 80 gram zelfrijzend bakmeel
– 0,5 theelepel bakpoeder
– 1 zakje vanille suiker
– kaneel
– 1 appel

Voor de topping:
– Mixer
– Spuitzak
– Magnetron
– Fornuis
– Pan
– 50 gram roomboter
Tip: Roomboter is hier écht het lekkerst, gebruik hier op z’n minst boter zonder zout!
– 50 gram poedersuiker
– 100 gram witte chocolade
– 100 gram roomkaas
– snufje kaneel

Tip: leg je boter een uurtje van tevoren uit de koelkast, dan kun je het makkelijker mixen en krijg je geen klontjes in je beslag.

Zo maak je het:

Cupcakes:
Boter kloppen - Chez Bo

Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de boter in stukjes en doe deze in de kom samen met de suiker en de melk. Klop dit met de mixer tot een glad beslag.

Ei kloppen - Chezbo
Stap 2: Voeg het ei toe en mix verder totdat het ei volledig in het beslag is opgenomen.
Tip: Wil je het beslag extra luchtig maken? Klop dan het ei in een andere kom en voeg het daarna bij het boter/suiker/melkbeslag.

Poeder
Stap 3: Meng de vanillesuiker, de bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel in een kom.
Stap 4: Zeef het bakmeelmengsel boven het boter/eimengsel met de zeef.

Mixen
Stap 5: Klop het beslag tot een glad geheel.

Kaneel toevoegen
Stap 6: Voeg de kaneel toe naar eigen smaak. Je moet kunnen zien dat er kaneel aan het beslag is toegevoegd. (bruine puntjes in het beslag) Proef desnoods een klein beetje van het beslag.

Appel schillen
Stap 7: Schil de appel en snijd hem in hele kleine stukjes, voeg toe aan het beslag en roer goed door.

Cupcake vormpjes Ijsschep
Stap 8: Zet de papieren cupcakevormpjes in de cupcakevorm en vul de vormpjes met het beslag, gebruik hiervoor de ijsschep. Ze moeten ongeveer voor 2/3 vol zitten.

Oven
Stap 9: Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven op 170 graden gaar. Totdat ze goudbruin zijn, controleer eventueel de gaarheid met een satéprikkertje.

Appel cupcakes - Chezbo.nl
Stap 10: Laat de cupcakes goed afkoelen.

Topping:
Stap 1: Laat de boter in de magnetron een klein beetje zacht worden.
Tip: Heb je geen magnetron, dan kun je de boter ook even op een bordje op de verwarming zetten.

Poedersuiker
Stap 2: Doe doe boter in een grote kom, en mix met de mixer tot een glad geheel. Voeg het poedersuiker toe. Mix tot weer tot een glad geheel.
Tip: Voeg het poedersuiker in kleine gedeeltes toe, anders wordt je hele keuken wit! 🙂

Roomkaas
Stap 3: Voeg de roomkaas aan het gladde beslagje toe. Ik gebruik zelf altijd Linessa roomkaas light van de Lidl.
Stap 4: Laat de witte chocolade rustig smelten in een pan.
Tip: Je doet dit het makkelijkst au bain marie. Kijk hiervoor ook bij mijn post over heerlijke chocolademouse, bij stap 2 staat verder uitgelegd hoe au bain marie werkt.
Stap 5: Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan het gladde mengsel van boter, poedersuiker en roomkaas. Mix tot een lekkere gladde topping.

Appel cupcakes met witte chocolade topping - zo-ofzo.nl
Stap 6: Pak een spuitzak met een gekartelde spuitmond erbij en vul deze met de topping.
Stap 7: Spuit de topping op de (afgekoelde!) cupcakes, maar hierbij een rondje. Begin in het midden en maak een draaiende beweging naar boven.
Stap 8: Laat even hard worden in de koelkast.

Appel cupcakes met witte chocolade topping - zo-ofzo.nl
Stap 9: Bestrooi bij opdiening de cupcakes met nog wat kaneel.

Tip: Ook lekker zonder topping en dan warm met bijvoorbeeld een bolletje ijs ernaast.

Zo mijn zaterdagpost is een feit, ik ben terug van weggeweest haha! We gaan weer wat schrijfmeters maken deze week. Ik wens jullie nog veel bakplezier dit weekend. Wat is jouw favoriete cupcake of topping?

Liefs, Bo

2 thoughts on “Appel cupcakes met witte chocolade topping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.