24 Cupcakes, 8 Smaken, 1 Beslag

Cupcakes Omslagfoto

Voor ieder wat wils en voor jou zo min mogelijk werk en afwas.

Altijd leuk, cupcakes bakken! Zoveel smaken, varianten en versieringen dat ik soms zelf door de bomen het bos niet meer zie.. Dus ik dacht, waarom maak ik niet gewoon zoveel mogelijk smaken? Tjaaa.. dat is zoveel werk, dan heb je zoveel verschillende beslagen nodig dat je vaatwasser het op een gegeven moment niet meer aan kan.. Pff, zoveel afwas.. Mhh probleem.. daar kunnen we een oplossing voor verzinnen! Dus, waarom moeilijk als het ook makkelijk kan; heel veel smaken met één cupcake beslag!

Dit heb je nodig voor 24 cupcakes
Een beetje tijd, ongeveer 30 minuten voorbereiding en 25 minuten oven.
Een oven
2x een cupcakebakblik van 12 cupcakes
Tip: Maar 1 cupcakebakblik? Bak eerst 12 cupcakes en daarna nogmaals 12 in hetzelfde blik.
24 cupcake papiertjes in mooie verschillende kleuren.
Mixer, kommen en zeef.

Voor het basisbeslag
320 gram boter
Tip: leg je boter een uurtje van tevoren uit de koelkast, dan kun je het makkelijker mixen en krijg je geen klontjes in je beslag.
320 gram suiker
6 eetlepels melk
Tip: Ik gebruik zelf altijd niet te grote eetlepels, want anders wordt het beslag te nat, vooral als je het nog gaat vullen met aardbeien of champagne ofzoiets. Liever te weinig melk dan teveel dus.
4 eieren
320 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
4 zakjes vanillesuiker

Cupcakes 1 Cupcakes 4

Voor de 8 verschillende smaken
– Aardbeien
Tip: Geen aardbeienseizoen? Gebruik gewoon aardbeienjam, natuurlijk wel iets minder lekker maar toch.
– Verkruimelde stroopwafels (klein handje voldoet.)
– Bruine chocolade in stukjes (klein handje voldoet.)
– Witte chocolade in stukjes (klein handje voldoet.)
– Champagne (ongeveer 2 eetlepels)
– Rozijnen geweekt in Rum (klein handje rozijnen voldoet.)
– Appelstukjes met kaneel (ongeveer 1/2 appel maximaal)
– Niks (voor de vanille cakejes heb je niks nodig, alleen het basisbeslag)

Zo maak je ze:
Stap 1: Je kiest leuke cupcakepapiertjes uit en schrijft op welke smaak je bij welk papiertje wilt. Wij hadden bijvoorbeeld (Zie foto bovenaan) blauw voor stroopwafel, rood voor aardbei, roze voor vanille, geel voor rum rozijnen ga zo maar door.
Stap 2: Verwarm de over voor op 170 Graden en zet de papiertjes in de cupcakevormpjes.
Stap 3: Klop de boter (op kamertemperatuur), de suiker en de melk in de kom tot de suiker is opgelost en je een mooi glad geheel krijgt.
Stap 4: Klop in een andere kom de eieren schuimig.
Stap 5: Meng de schuimige eieren door het botersuiker mengsel.
Stap 6: Zeef de bloem in een schaal en voeg hier de bakpoeder en de vanillesuiker aan toe, roer even door elkaar en meng vervolgens met het eier-boter-suiker mengsel.
Stap 7: Je beslag is nu klaar, meng nog even kort goed door totdat je een mooi glad beslag hebt en alle bloem erin is opgelost! Er mag geen poeder meer aan de zijkanten of onderkant van de beslagkom zichtbaar zijn.
Stap 8: Verdeel alvast wat beslag over 12 cupcakepapiertjes (ongeveer voor 3/4 vol). Bewaar het andere beslag voor nogmaals 12 cupcakes even in de koelkast.
GOUDEN tip: mijn gouden tip voor het verdelen van het beslag in de cupcakepapiertjes is: gebruik hiervoor een ijsschep, waar als je in knijpt het ijs uitrolt. (normaal gesproken het ijsbolletje maar nu het cupcakebeslag) Ideaal! Geen geklooi met afmeten van beslag of met lepels van elkaar het beslag afschrapen.

Gouden tip: Gebruik voor het verdelen van het beslag over de cupcake papiertjes een ijsschep!

NUUUU komt het: we gaan het cupcakebeslag wat al in de cupcakepapiertjes zitten smaak geven. Zorg bij al onderstaande stappen ervoor dat je alle ingrediënten er goed indrukt, zo krijgt niet alleen de bovenste hap cupcake een (bijvoorbeeld chocolade)smaakje.

Cupcakes 9 Cupcakes 6

Stap 9: Week de krenten in wat rum, schil en snijd de appel in stukjes en voeg wat kaneel toe. Snijd de aardbeien en dep droog met wat keukenpapier.
Stap 10: Duw in 3 gevulde cupcakepapiertjes de versnipperde stroopwafels, zoveel als je kan. Duw bij 3 cupcakes de pure chocoalde erin. Duw bij 3 cupcakes de witte chocolade stukken erin. Laat 3 cupcakes “leeg”, oftewel alleen beslag. Dit zijn de vanille cupcakes.

Stap 11: Vul nu NOG 9 cupcakepapiertjes met wat beslag. Druk de appelstukjes in 3 cupcakes. Druk de rozijnen in 3 cupcakes en druk de aardbeien in 3 cupcakes.
Stap 12: Je hebt nu nog beslag voor 3 cupcakes over. Meng dit met 1 à 2 eetlepels champagne en vul vervolgens de laatste 3 papiertjes. Ook je champagne cupcakes zijn nu “ready to bake”!

Cupcakes 8

Stap 13: Bak vervolgens alle cupcakes op 170 graden ongeveer 25 minuten. Blijf de oven in de gaten houden, want iedere oven is anders natuurlijk. Laat ze vervolgens afkoelen buiten de oven.
Tip: Verwijder pas na het afkoelen de cupcakes uit de vorm, dit gaat makkelijker en je verbrandt je handen niet!

Cupcakes 18  Cupcakes 21

Mhh jam jam jam. Enjoy Your cupcakes. Je kunt hiermee zoveel varieren, wat denk je van Hugo Cupcakes of bananencupcakes, oreocupcakes of bastognecupcakes? Wat is jouw favoriet?

Liefs, Bo

2 thoughts on “24 Cupcakes, 8 Smaken, 1 Beslag

  1. Echt geen goed recept. De suiker lost sowieso niet op in de boter. Je kunt veel beter een cupcake recept pakken, of een roomboter cake recept en hier cupcakes van maken. De beschrijving van het recept klopt ook niet.

    1. Dag Jeroen,

      Bedankt voor je feedback. Het spijt me om te horen dat het recept niet goed bevallen is. Het wordt de hoogste tijd dat ik mijn website en recepten eens goed onder de loep neem dus ik neem je feedback mee om het recept aan te passen. Bedankt.

      Groet,
      Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.