Deze chocolade lolly’s zijn een gouwe ouwe. Ik heb ze namelijk in 2012 gemaakt en gefotografeerd. Ik was mijn foto-archief aan het doorbladeren en kwam ze toevallig tegen. Ze zijn heel simpel te maken en je hebt maar 2 ingrediënten nodig.
In 2012 maakte ik al de nodige eetfoto’s, ik zal ze nog wel eens een keer met jullie delen. Hilarisch om terug te kijken, foto’s van feestjes, vakanties en andere avonturen van ruim 3 jaar geleden. Ik ging naar Antwerpen en Amsterdam met m’n vriend, naar Salou met m’n vriendinnen, met school naar Londen. Nu ik terug kijk, denk ik weer: wat is dat toch allemaal leuk geweest! Ik ging toen al vaak uit-eten, restaurants waar ik de naam niet eens meer van kan herinneren: maar het eten staat op de foto hoor! Kijk jij wel eens je foto’s terug?
Zodoende kwam ik dus ook deze chocolade lolly’s tegen, wat simpel eigenlijk, maar zo leuk om te maken.
Ik kon het daarom niet laten ze toch maar met jullie te delen, en wie weet ga ik ze snel weer een keer maken, want 2012.. dat is eigenlijk alweer veel te lang geleden!
Chocolade Lolly’s: in 3 stappen
Circa 6 stuks
Snel & Simpel
Dit heb je nodig:
200 gram pure chocolade
(of andere chocolade, zoals melk of wit.)
100 gram studentenhaver
(of andere gemengde noten, kokossnippers, rozijntjes of krenten, smarties etc.)
Grote satéprikkers
Bakpapier en bakplaat
Koelkast
Lepel
Fornuis, pan en hittebestendig schaaltje
Zo ga je aan de slag
Stap 1: Smelt zachtjes de pure chocolade au bain-marie in een pannetje op laag vuur.
Stap 2: Leg de satéprikkers op de ovenplaat met bakpapier en maak met een lepel van de pure chocolade rondjes op de satéprikkers.
Stap 3: Strooi het studentenhaver over de chocolade en laat drogen in de koelkast totdat de lolly’s zijn verhard.
Eventueel kun je nog met een andere kleur chocolade nog strepen of figuurtjes over de lolly’s heen spuiten.