Cakepops: Geslaagde traktatie!

Alle middelbare scholieren die aanstaande donderdag slagen, alvast proficiat! Met deze schattige cakepops maak jij sowieso de blits. Maak ze voor je geslaagde broertje, je geslaagde buurmeisje of gewoon lekker voor jezelf. Een one-bite hapje dat hartstikke leuk staat op een geslaagd feestje!

Bo Geslaagd - www.zo-ofzo.nl Bo Geslaagd - www.zo-ofzo.nl
Drie jaar geleden slaagde ik voor het VWO, wat was dat een mooi feesie! Veel veranderd ben ik qua uiterlijk niet, zoals jullie hierboven op de foto’s kunnen zien. Ik mag mezelf wel wat wijzer noemen: wijsheid komt immers met de jaren. Na mijn VWO ben ik Small Business en Retail Management op de HAN gaan studeren, Dit doe ik nu alweer 3 jaar en het bevalt tot nu toe goed. Ik kan me de keuzestress van toen, nog goed herinneren. Wat was er veel te kiezen aan opleidingen zeg! Ik heb gelukkig een goede keus gemaakt. Iedereen die nu worstelt met de volgende stap richting de toekomst, veel succes! Voordat die toekomst begint: nu is het tijd voor cakepops, en wel héle schattige met een “square academic cap”, oftewel zwart slagingshoedje erop.

Cakepops geslaagd - www.zo-ofzo.nl Cakepops geslaagd - www.zo-ofzo.nl

Cakepops: Geslaagde traktatie!

12 cakepops
One-bite traktatie
Thema: geslaagd

Dit heb je nodig:

12 stokjes (plastic of hout) 
Circa een halve cake.
100 gram Monchou 

Tip: zelf bakken is het beste, maar kant- en klaar kan ook om tijd te besparen

200 gram Witte chocolade
Klein scheutje zonnebloemolie 

50 gram pure chocolade
6 Engelse dropjes (alleen de vierkanten)

12 Muntdropjes (of andere ronde dropjes
4 aardbeienveters 

Mengschaal
Diepvries
Hittebestendig bordje
Magnetron + hitte bestendigschaaltje
of
Fornuis  + 
Pannetje + hittebestendige schaal

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Verkruimel de cake in een schaal.
Stap 2: Verwarm de Monchou 30 seconden in de magnetron (of op het fornuis) totdat deze een beetje zacht is geworden.
Stap 3: Meng de Monchou door de verkruimelde cake heen tot een glad en smeuïg geheel.
Stap 4: Draai gelijke bolletjes van de cake.

Tip: Wil je gelijke bolletjes, gebruik hier dan een eetlepel voor om de hoeveelheid af te meten.

Stap 5: Verwarm een kwart van de witte chocolade (circa 50 gram) voor 3o seconden in de magnetron op de medium-stand. Roer even door en zet hem daarna nog 30 seconden in de magnetron. Roer weer door.

Tip: Heb je geen magnetron, je kunt de witte chocolade ook au bain-marie verwarmen op het fornuis.

Stap 6: Haal de stokjes met de uiteindes door de chocolade en steek ze voorzichtig in de bolletjes cake, tot ongeveer de helft van de bolletjes.
Stap 7: Laat de bolletjes cake en de stokjes even hard worden in de diepvries, dit voorkomt uit elkaar vallen!

Tip: Je kunt deze cakebolletjes van tevoren al maken en in de diepvries bewaren.

Stap 8: Verwarm de overige witte chocolade. Zorg dat deze goed vloeibaar is. Voeg eventueel nog een eetlepel zonnebloemolie toe.

Stap 9: Haal de cakebolletjes uit de diepvries en haal ze voorzichtig door de witte chocolade heen. Laat ze goed uitdruppen en draai ze voorzichtig rond. Laat ze drogen, bijvoorbeeld in een hoog glas met wat zand onderin.

Tip: Bekleed een stukje piepschuim of oase (dat groene spul) met wat aluminiumfolie. Hier kun je de cakepops makkelijk in steken. 

Stap 10: Maak de hoedjes. Smelt wat pure chocolade. Plak de muntdropjes met kleine beetjes chocolade aan de Engelse dropjes vast. Laat dit drogen in de koelkast / diepvries.
Stap 11: Maak kleine knoopjes in de aardbeienveters.
Stap 12: Plak de aardbeienveters op de hoedjes met de gesmolten pure chocolade.

Tip: Maak de hoedjes een dag van tevoren. Of tijdens het bevriezen van de cakebolletjes.

Stap 13: Zodra de witte chocolade is opgedroogd kun je de hoedjes met wat witte chocolade of pure chocolade (net wat je over hebt.) voorzichtig op de cakepops plakken.

Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat 🙂 Smakelijk!

Cakepops geslaagd - www.zo-ofzo.nl

2 thoughts on “Cakepops: Geslaagde traktatie!

    1. Hee Mariska! Dankjewel. Ik vind ze ook super schattig! Het is wel een heel werkje om ze te maken. (Maar wel leuk om te doen 🙂 ) heb jij al ooit cakepops gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.