Arretjescake – 4 ingrediënten

Waarom arretjescake? Wel kijk, mijn vriend had een tijd terug zijn laatste dag bij zijn bijbaan in Nederland. Hij vroeg me daarom om iets lekkers te maken voor zijn collega’s. Hij wilde graag iets wat makkelijk mee te nemen was en wat een tijdje in de koelkast kon staan, het mocht geen taart zijn en het moest absoluut succesgarantie hebben. Al snel was zijn voorstel om arretjescake te maken. Ik trommelde wederom mijn moeder op om mee te helpen en samen bakten we twee arretjescakes die mijn vriend met bakvorm en al op elkaar gestapeld, makkelijk mee kon nemen richting zijn werk de volgende ochtend. (Stiekem hadden we al een stukje bewaard voor onszelf, wat maar goed ook was! De twee cakes gingen helemaal op!)

Het is bijna weekend en daar moeten we van genieten, dus ik zou zeggen lekker aan de bak! Visite op komst? Maak de cake vanavond, dan kunnen jullie er morgen lekker van smikkelen! Arretjescake is een klassieker. Slechts 4 ingrediënten en qua voorbereiding een klein kwartiertje van je tijd. Enjoy!

Arretjescake

  Circa 10 stukken
Bereidingstijd: 15 minuten Wachttijd: 3 uur
Simpel & lekker

Ingrediënten arretjescake - Chez Bo

Dit heb je nodig voor 1 arretjescake:

  • 200 gram boter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 6 eetlepels cacao
  • 1 rol mariakoekjes of tarwebiscuitjes a 200 gram
  • kookpan
  • fornuis
  • mengkom
  • lepel
  • cakevorm (of brownie bakblik)
  • ovenpapier

Arretjescake, ready for the fridge - Chez Bo

Zo maak je arretjescake:

Stap 1: Laat de boter langzaam smelten in de pan. Let op: De boter mag niet bruin worden!
Stap 2: Zet de pan van het vuur af (op een onderzetter of ander deel van het fornuis) en roer de bastaardsuiker onder de boter door. Doe dit voordat de boter is gestold.
Stap 3: Voeg de cacao toe en roer alles tot een smeuïge massa.
Stap 4: Als laatste breek je de koekjes boven de pan kort en roer je de kruimels/kleine stukjes er beetje voor beetje doorheen. Tot een stevige massa met veel koekjes
Stap 5: Vet een cakevorm in met boter en vouw daar overheen een ovenpapiertje, dan blijft het ovenpapier goed zitten.
Stap 6: Vul de cakevorm met de arretjescake en druk het geheel stevig aan met de bolle kant van de lepel, om uit elkaar vallen te voorkomen.
Stap 7: Laat de arretjescake 3 uur in de koelkast hard worden.
Stap 8: Snij voor opdiening in blokjes of plakjes.

5 Tipsssss

1. Zet een half uur voor consumptie even uit de koelkast om wat warmer te worden.
2. Verwijder de arretjescake uit de cakevorm door een bord op de vorm te plaatsen en hem dan snel om te draaien.
3. Arretjescake is een “machtige” lekkernij , dus snij de plakjes niet te dik.
4. Vervoer de arretjescake in de cakevorm.
5. Deze cake is lekker bij de koffie of thee.

Arretjescake - Chez Bo

Bron voor deze blogpost: Rudolph’s Bakery & mams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.