Ananascrumble uit Tanzania

Ananascrumble uit Tanzania

Deze ananascrumble is een heerlijk toetje en kan ook goed door voor gebak. Dien hem op in een grote ovenschaal of gebruik kleinere ovenschaaltjes. Je kunt ook een taartvorm gebruiken. Een heerlijk gerecht om te delen, bedankt Vera!

Toen een vriendin van me in Tanzania was voor haar studie, werd haar creativiteit op de proef gesteld. Er waren daar weinig ingrediënten tot haar beschikking, veel (kant-en-klare) producten die wij hier in de supermarkt kopen hadden ze daar niet. Ze vertelde dat ze regelmatig naar de plaatselijke markt ging om het hoognodige te halen (groente, fruit, rijst). Voor de luxere producten zoals cacao en bloem moest ze 3 uur rijden, dat was alleen verkrijgbaar in de grote stad. Zo ontdekte ze deze ananas crumble.

Ananascrumble uit Tanzania

Aantal: voor 4 normale of 6 kleine porties
Duur:
20 minuten – oventijd: 25 minuten

Dit heb je nodig:

  • 1 verse ananas
  • 125 gram bloem
  • 90 gram suiker
  • 75 gram boter
  • kaneel
  • Optioneel: (zelfgemaakt yoghurt) ijs,
  • slagroom of kokossnippers
  • kom
  • ovenschaal / taartblik
  • oven

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Schil de ananas en snijd de ananas in kleine stukjes.
3. Bak de ananas in wat boter goud bruin. Besprenkel ondertussen met de kaneel.
4. Meng de bloem, suiker en boter in een kom tot een crumble.
5. Beboter een taartblik of ovenschaal.
6. Verdeel de ananasblokjes over het taartblik / ovenschaal.
7. Verdeel daarna daar de crumble overheen.
8. Bak in ongeveer 20-25 minuten af in het midden van de oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.