Je kunt maïskolven op verschillende manieren bereiden. Hier leg ik uit hoe je maïskolven in de oven en op de barbecue stoomt. Op deze manier wordt de maïs heerlijk zacht en sappig en in principe zou je de maïs kunnen bereiden net voordat je diner begint, want door de aluminiumfolie blijft de maïs een tijdje warm. Handig, als je voor een heel peloton aan mensen de barbecue aansteekt.
Ik maakte deze maïskolven voor het eerst in Kopenhagen, samen met een heerlijke Mexicaanse ovenschotel. Nog nooit had ik een verse maïskolf bereid, ik begon dus bij de basis. Ik kwam erachter dat het zoveel lekkerder en sappiger is als je met verse maïskolven werkt in plaats van met maïs uit blik. Natuurlijk geen verrassing. Ik vroeg mezelf alleen af: wanneer eet ik nu een hele maïskolf? Juist! Tijdens het barbecueën. Laat het nu net lekker weer worden, steek de barbecue dus maar snel aan!
Maïskolf uit de oven en van de barbecue
2 Personen
Bijgerecht
Klassieke bereiding
Dit heb je nodig
2 verse maïskolven
circa 25 gram boter
Aluminiumfolie
Oven
Zo ga je aan de slag
Op de barbecue:
Stap 1: Steek de barbecue aan.
Stap 2: Verwijder de bladeren van de verse maïskolf. Verwijder ook de draden van de maïs.
Stap 3: Smeer de maïskolven in met de boter.
Stap 4: Rol de maïskolven in een stukje aluminiumfolie.
Tip: rol de maïskolven goed strak in de aluminiumfolie, zodat de boter niet uit het pakketje kan lopen. Doe je dit niet dan krijg je steekvlammen op de barbecue!
Stap 5: Leg de maïskolven voor 15 minuten op de barbecue. Draai ze om de 5 minuten een stukje om.
Uit de oven:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Verwijder de bladeren van de verse maïskolf. Verwijder ook de draden van de maïs.
Stap 3: Smeer de maïskolven in met de boter.
Stap 4: Rol de maïskolven in een stukje aluminiumfolie.
Stap 5: Leg de maïskolven voor 30 minuten in het midden van de oven op 200 graden.