Snelle Tortillachips met kaas

Dit borreltussendoortje is vooral in trek bij mijn voetbalteam! Overal waar we komen: op weekendje weg, surpriseavond nog net niet in de kantine! (overigens wel een goed idee bedenk ik me nu!!) is dit simpele maar oooh zo lekkere borrelhapje te vinden! Dit maakt je middagborrel helemaal af en is zo simpel. Ik noem ze: Mexicaanse tortilla’s, maar of ze echt uit Mexico komen weet ik niet. Je hebt slechts 4 ingrediënten, een ovenschaal, een oven en 10 minuutjes tijd nodig. In 3 stappen heeeerlijke tortillachips!

Tortilla 3

Snelle Tortillachips met kaas

Aantal: Tja hoeveel je wilt en hoeveel je eet!
Tijd: ongeveer 10 minuutjes

Benodigdheden:

– Oven en een mooie ovenschaal
– Zak tortilla chips
– Kaas
– Zoet zure saus.
– Crème fraîche

Ingrediënten tortillachips - www.zo-ofzo.nl

Tip: Als je wat meer je best wilt doen, is natuurlijk guacamole erbij ook erg lekker!

Instructies:

Stap 1: Bouw een laag chips in de ovenschaal, giet er een beetje saus en crème fraîche over (hoeveelheid naar eigen inzicht en smaak, ik doe altijd lekke veel, anders zijn de chipjes zo droog). Bestrooi de eerste laag met kaas (Ik ben een ongelooflijke kaasliefhebber, dus van kaas heb ik nooit genoeg.)
Stap 2: Nu komt de truc, maak nu nog een laag chips, saus en kaas. Zo voorkom je dat de onderste chipjes niet meer meegenieten van de saus en de kaas. Je hebt dus nu twee lagen chips vol met smaak. Je kunt natuurlijk ook 3 of 4 lagen maken, doe wat jij denkt dat lekker is!
Stap 3: Zet de ovenschaal met de geprepareerde chips 10 – 15 minuutjes in de oven op 200 graden. De kaas is dan lekker gesmolten mhhh.

Tortillachips - www.zo-ofzo.nl  Tortillachips - www.zo-ofzo.nl  Tortillachips - www.zo-ofzo.nl
Kortom maak je borrel compleet met dit simpele borrelhapje, waar je alleen maar meer van wilt als je het eenmaal geproefd hebt! Hebben jullie nog meer variaties? Ik hoor ze graag, dus voel je welkom om ze te delen!

Liefs, Bo

3 thoughts on “Snelle Tortillachips met kaas

    1. Dag Karin, ik gebruik zelf jonge kaas deze smelt het beste. Uiteraard voor een meer pittige smaak kun je bijvoorbeeld chedar gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.