Snelle & simpele sushi

Deze sushi is snel en simpel, krijgt voor zijn smaak een dikke 8 maar is qua uiterlijk een kleine teleurstelling als je niet zo precies werkt. Niet zo mooi als dé echte sushi dus, maar prima voor een sushi zonder gedoe, voor de luilakken zoals ik. Ik hou nu eenmaal niet van moeilijke recepten zonder een verbluffend resultaat.      

Ik zag een filmpje via Facebook waarin ze op een hele simpele manier sushi maakte. Het was van een Franse website en in eerste instantie had ik niet door dat het om sushi ging. Het zag er super mooi en simpel uit, ik dacht: dit is leuk om een keer te proberen! Ik kocht sushirijst en surimisticks (krabsticks) bij de toko om de hoek en een avocado bij de groenteboer. Je kunt er natuurlijk van alles in doen. Denk aan garnaaltjes of zalm in plaats van de surimi. Als je niet van vis houdt kun je wellicht gerookte kip eens proberen. Wat je er ook van maakt, het blijft leuk en simpel om te doen!

Snelle & simpele sushi

Dit heb je nodig:

voor 2 x 8 sushi’s:

100 gram sushirijst
1 eetlepel sushiazijn
150-200 gram water
1 avocado
4 surimisticks
Sojasaus
Citroensap
Mayonaise
Sambal
Eventueel: zwarte sesamzaadjes
Een siliconen bakvorm met gaten
Doorzichtige vershoudfolie
Diepvries

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: doe de sushirijst en het water in een ruime pan. Verhouding 1:1,5/2 sushirijst/water. Meng 1 eetlepel sushiazijn op 100 gram rijst. Breng aan de kook en laat zachtjes koken totdat al het water is opgenomen (circa 15 minuten).

Stap 2: pel, ontpit en snij de avocado in 16 stukjes. Besprenkel vervolgens met citroensap zodat ze niet bruin worden (dat had ik dus niet gedaan)

Stap 3: snij de surimisticks in ieder 4 stukjes zodat je totaal 16 stukjes hebt. Ik sneed ze eerst horizontaal en daarna verticaal door.

Stap 4: leg de vershoudfolie in de siliconen bakvorm. Druk goed aan.

  

Stap 5: Bouw de avocado-sushi: Druppel een laagje citroensap* in ieder vakje van de siliconen bakvorm. Leg in iedere vakje 2 stukjes avocado. Giet daarover een beetje sambal. Vul vervolgens het vakje op met de sushirijst. Druk goed aan met de achterkant van een eetlepel. Je hebt nu 8 avocado-sushi’s.

*Tip: Zoals je op de foto’s ziet heb ik dat niet gedaan, hierdoor is mijn avocado bruin geworden! Door van tevoren de avocado met citroensap te besprenkelen voorkom je dit. 

Stap 6: Bouw de surimisushi: leg in iedere vakje van de siliconen bakvorm met vershoudfolie 2 stukjes surimi. Leg daarover een beetje mayonaise. Vul vervolgens het vakje op met de sushirijst. Druk goed aan met de achterkant van een eetlepel. Je hebt nu 8 surimi-sushi’s.

Stap 7: Zet je siliconen bakvorm in de diepvries. Haal 30 minuten voor serveren uit de diepvries. Draai de siliconen bakvorm in één keer om en trek voorzichtig per sushi de bakvorm eraf. Leg daarna direct op het bord waarop je ze wilt serveren en laat vervolgens nog even ontdooien.

Stap 8: Serveer met sojasaus.

Tip: Als je de sushi’s niet goed aandrukt, dan heb je kans dat ze uit elkaar vallen als je ze met stokjes op wilt pakken. Druk ze dus écht goed aan voordat je ze in de diepvries zet. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.