Zelf eiersalade maken, het is een eitje!
Het is bij ons traditie om met verjaardagen eiersalade te serveren. Lekker voor op een toastje of een stokbroodje. Je proeft het verschil tussen de kant-en-klare eiersalade en de zelfgemaakte eiersalade wel degelijk. Bovendien is zelf maken veel leuker, dan kun je tegen je gasten zeggen: proef, deze heb ik zelf gemaakt!
Wil je je gasten verrassen en zelf niet te lang in de keuken staan te zwoegen? Dan is dit het ideale party hapje, het is een eitje (letterlijk!)
Benodigdheden
Aantal: Ongeveer 3 schaaltjes (zie foto)
Tijd: 10 minuten koken, 10 minuten voorbereiding, minimaal een uur afkoelen.
Eiersalade:
– 10 eieren
– Klein uitje
– (verse) Bieslook
– ongeveer 2 eetlepels Ketchup
– ongeveer 3 eetlepels Frietsaus of mayonaise
– snufje zout en peper
Foto instructies
Stap 1: Kook de eieren 10 minuutjes totdat ze hard gekookt zijn.
Stap 2: Laat ze “Schrikken” (nee niet door boe te roepen, maar door ze onder de koude kraan te zetten.) Zo koelen ze wat sneller af.
Stap 4: Laat de eieren even afkoelen en snijd ondertussen een uitje in hele kleine stukjes.
Stap 3: Pel de eieren.
Stap 4: Maak (als je een eiersnijder hebt heel handig!) van de eieren kleine stukjes.
Stap 5: Voeg bij de eieren het uitje en de sausen toe. Roer goed door tot een smeuiig geheel.
Tip: Is de eiersalade volgens jou nog niet smeuiig genoeg, voeg dan nog wat ketchup en mayonaise toe.
Stap 6: Om de eiersalade helemaal af te smaken voeg je nog wat zout en peper toe voor de smaak. En tenslotte knip je nog wat Bieslook over de salade heen. (het liefst dus verse bieslook). Het is overigens geen ramp om dit weg te laten.
Enjoy your Eggs! Dit was het basisrecept eiersalade, natuurlijk zijn er nog veeeel en veeel meer variaties te vinden. Heb jij een variatie? Deel hem! Je kunt hieronder een reactie achter laten!
Liefs, Bo
One thought on “Zelfgemaakte eiersalade”