Partyhapje: knakworstjes in bladerdeeg

Knakworstjes in bladerdeeg zijn het ideale partyhapje. Goed voor te bereiden (geen stress op je feestje). Koud én warm een lekkere versnapering. Traditie is het bij ons om de middag voor het feestje de knakworstjes in het bladerdeeg te rollen en ze daarna alvast af te bakken. ’s Avonds als het feest los is gebarsten kun je ervoor kiezen ze koud of warm te serveren. Wil je ze warm? Dan doe je ze nog even een paar minuutjes in de oven en voilà, je hebt er geen kind aan! Overigens zijn kinderen er ook dol op!

Partyhapje: knakworstjes met bladerdeeg - Chez Bo

Partyhapje: knakworstjes in bladerdeeg

 Recept voor 30 bladerdeeg hapjes
Bereidingstijd: 10 min. Baktijd: 20 min.
Kidsproof

Dit heb je nodig voor 30 hapjes:

– 30 mini knaks of 10 gewone knakworsten (meestal 1 blik)
– 8 plakjes bladerdeeg

– Oven
– Bakplaat
– Bakpapier

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Laat het bladerdeeg ontdooien.
Stap 2: Leg het bladerdeeg met het velletje naar boven op de snijplank. (de plakrand naar boven.)
Stap 3: Trek het velletje eraf. Snij het plakje bladerdeeg in 4. (zie foto)

Knakworstjes in bladerdeeg - Chez Bo

Stap 4: Snij de knakworstjes in drie, dit hoeft natuurlijk niet als je mini knakworstjes hebt gekocht.
Stap 5: Leg de knakworstjes midden op de gesneden bladerdeegjes (zie hierboven.)
Stap 6: Vouw de bladerdeegjes dicht. (zie hieronder)

Ik heb een aantal vouwtechnieken uitgeprobeerd en ben erachter gekomen dat het het makkelijkste is om eerst een flap over het worstje heen te draaien en daarna met de twee andere uiteindes het pakketje dicht te drukken. 

Bladerdeeg vouwen - Chez Bo Bladerdeeg vouwen - Chez Bo

Stap 7: Leg de bladerdeegpakketjes op een bakplaat met bakpapier.
Stap 8: Bak de hapjes in het midden van de oven op 200 graden in ongeveer 20 minuten gaar. Ze zijn klaar als ze allemaal mooi goud bruin van kleur zijn.

Tip: Draai de bakplaat na 10 minuten even om, dan worden alle hapjes even bruin.

Stap 9: Wil je de bladerdeeghapjes later nog opwarmen, bak ze dan 2 minuutjes korter. Je kunt ze dan tijdens je feestje nog even in de oven opwarmen. De magnetron is niet aan te raden, dan worden de hapjes slap.

Bladerdeeghapje - Chez Bo

Het feest kan beginnen, want de knaks zijn binnen! Lekker met mosterd of curry erbij.

Een gezondere versie? Probeer eens filodeeg met magere Knaks.
Een pittige versie? Probeer eens pittige partyknaks met chilisaus erbij.

Enjoy the party! Welk partyhapje mag op jouw feest écht niet missen?

Liefs, Bo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.