Kruidenboter zelf maken

Op zoek naar een lekker hapje voor bij de borrel dit weekend? Probeer deze zelfgemaakte kruidenboter. Lekker voor op een toastje, stokbrood of “gewoon” op je brood.

Met verse kruiden is deze kruidenboter het allerlekkerst. Heel simpel te maken, maar je proeft het verschil met kruidenboter uit een bakje direct. Als je ’s avonds bezoek krijgt kun je de kruidenboter gemakkelijk ’s ochtends of de avond ervoor al maken. Dan trekken de kruiden extra goed in en is het dus extra smaakvol. Bewaar hem in een afgedekt bakje of schaaltje in de koelkast. Let op: haal hem een uur voordat je hem gaat opeten uit de koelkast, anders is de boter veel te hard. Wij vinden kruidenboter wanneer deze smeuïg en smeerbaar is het allerlekkerst. Smakelijk!

Kruidenboter zelf maken

Voor 2 tot 4 personen
Vegetarisch
Lekker voor op toastjes

Homemade Kruidenboter - www.zo-ofzo.nl

Dit heb je nodig:

125 gram roomboter (ongezout)
8 sprietjes verse bieslook
4 plukjes verse peterselie
1 teentje knoflook
snufje peper en zout

Snijplank
Vork
Snijmes
Schaaltje

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Doe 125 gram roomboter in een schaaltje.
Stap 2: Pel de knoflook en knijp deze fijn met een knoflookpers.

Geen knoflookpers in huis?
 Koop bij bol.com
Vandaag besteld, morgen in huis.

Stap 3: Voeg de knoflook toe aan de boter en roer goed door.
Stap 4:
Was de  verse bieslook en peterselie.
Stap 5: Snij de bieslook en peterselie zo fijn mogelijk.
Stap 6: Voeg de gesneden bieslook en peterselie en wat zout en peper bij de roomboter.
Stap 7: Gebruik een vork om alles heel goed te mengen in de boter.
Stap 8: Blijf goed prakken, totdat de boter lekker zacht is en alles goed gemengd is.
Stap 9: Proef de boter en voeg eventueel nog zout en peper toe naar smaak.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.