Hollandse kaasballetjes: een ideaal hapje voor onder een wedstrijd van het Nederlands Elftal.
Wat heel veel van jullie misschien niet weten is dat ik voetbal! Dit doe ik al sinds groep 8 ongeveer in een heel leuk team genaamd Achilles Reek Dames 1. Afgelopen zaterdagavond was het weer zo ver: het jaarlijkse avondje uit. Dit jaar gingen we tapas maken.. slechts één probleem we hadden geen oven tot onze beschikking. Vandaar dat we tapas gerechtjes hebben gezocht waar geen oven voor nodig was.
Dit is het eerste tapas gerechtje: Hollandse kaasballetjes, wel zo toepasselijk nu het Nederlands elftal gister met 6-0 heeft gewonnen!
Dit heb je nodig voor ongeveer 20 kaasballetjes:
– 300 gram geraspte belegen kaas
– 2 eieren
– 1 theelepel bakpoeder
– 25 gram bloem
– Olie om te frituren
– Frietpan
Zo maak je het:
Stap 1: Klop de eieren met het bakpoeder met de garde.
Stap 2: Voeg de kaas aan het eiermengsel toe
Stap 3: Doe de bloem bij het mengsel en meng met een lepel zodat er een stevig mengsel ontstaat.
Stap 4: Maak van het mengsel kleine kaasballetjes.
Tip: Doe hiervoor eerst wat bloem op je handen zodat de balletjes niet blijven plakken.
Stap 5: Zet de frituurpan aan en bak de balletjes in porties van ongeveer 5 à 10 balletjes goudbruin. Draai ze als dat nodig is met een spatel even om.
Stap 6: Laat ze uitlekken in een bakje met een keukenpapiertje erin.
Stap 7: Serveer de balletjes warm met wat chilisaus of mosterd.
Tip: Is er nog wat eierkaasmengsel over? Voeg dat wat bloem toe. Maar let op, maak het mengsel niet té droog.
Iedereen op onze teamavond was zeer te spreken over deze kaasballetjes, dus ik wilde het recept met jullie delen. Bij de volgende wedstrijd van Oranje, staan deze balletjes zeker als borrelhapje bij mij op tafel. Met als finishing touch een rood wit blauw vlaggetje!:) Komen ze ook bij jou op tafel te staan?
Liefs, Bo