Hoe maak je Bhel Puri? Indian Snack.

Hoe maak je Bhel Puri? Indian Snack.

Indian food, veel over gehoord, nog nooit gegeten. Tot gisteren! Zoals jullie weten ben ik op dit moment in Kopenhagen, hierover snel meer. Wat jullie misschien nog niet wisten is dat mijn vriend en ik op dit moment bij een man uit India in huis wonen. Zo aardig en behulpzaam is hij! Gisteren heeft hij ons op een Indiaase Snack getrakteerd genaamd: Bhel Puri. Bijzonder, nog nooit zoiets geproefd! Dus heb je zin in een keer wat anders dan chips, popcorn of nootjes, waag je dan eens aan deze snack uit India! (Het is meteen alsof je er op vakantie bent.) Vandaag dus: the making of Bhel Puri, Indian Snack. 

Bhel Puri - Chez Bo

Hoe maak je Bhel Puri?

 Dit heb je nodig:

Een zak met Bhel Puri.
Hier zit in:
– Drie zakjes saus
– 1 Zakje garnering
– Bhel Puri (gepofte rijst met nog vanalles erdoor, don’t ask me the details.)
Verkrijgbaar bij Indiase winkeltjes.

1 Ui
1 Tomaat
Handje verse Koriander

Making of Bhel Puri - Chez Bo Bhel Puri Garnering - Chez Bo

Leuk Indiaas weetje!

Ook een leuk weetje wat ik van onze verhuurder te horen kreeg, is dat in het Zuiden van India de mensen uit bananenbladeren eten. Wanneer het eten heeft gesmaakt, vouw je het blad naar je toe dicht. Wanneer het eten vies was, vouw je het blad van je af dicht.

  Bhel Puri - Chez Bo Bhel Puri zak

  Bhel Puri - Chez Bo Bhel Puri - Chez Bo

Zo ga je aan de slag: 

Stap 1: Maak de zak met Bhel Puri open en doe de Bhel Puri in een kom. Leg de zakjes apart.
Stap 2: Snij de ui, tomaat en koriander in fijne stukjes.
Stap 3: Meng de Bhel Puri met de ui.
Stap 4: Meng de 3 sausjes uit de zakjes met de Bhel Puri (Groen en donkerrood zijn heet, de derde is zoet.)
Stap 5: Meng alles goed door en doe de goed gemixte Bhel Puri in kleine schaaltjes.
Stap 6: Garneer met de tomaat, koriander, de ronde koekjes (ze smaken een beetje naar komijn) en het zakje garnering uit de grote zak Bhel Puri (kleine stengeltjes, het heet Sev).

Enjoy Enjoy Enjoy! Heb jij ooit eten uit India gegeten? Wat is jouw specialiteit?

Ps. Mijn gezicht hieronder is niet zo rood omdat de snack heel heet gekruid was, ik was die dag enorm verbrand door de zon haha! (het gerecht was trouwens wat minder spicy gemaakt voor ons, geen pepers extra toegevoegd.) Niet mijn beste foto trouwens haha. 

       Bo met Bhel Puri - Chez Bo

 

Inspiratiebron voor deze post: verhuurder appartement!


2 reacties op “Hoe maak je Bhel Puri? Indian Snack.”

    • Hee Jeff! Ik vind dat ze voor hun gerechten z’n leuke benamingen hebben! Neem nu: Lal masale wali murghi, dat “red pepper chicken” recept, geweldig! Ik denk dat ik hiermee wel vooruit kan! Onze huisbaas vindt het vast ook leuk als ik een keer Indiaas kook, dankjewel voor de links!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.