Gevulde champignons met pesto

Deze gevulde champignons vormen een heerlijk voorgerecht of tapashapje. De smaken combinatie van pesto, pijnboompitten en kaas komt nog beter naar voren in deze champignons (én een glas rode wijn).
Dankjewel Elise, voor het presenteren van dit gerecht tijdens onze 7-gangen kersttapasavond! Ook dankjewel dat ik je me toestemming gaf het recept te ‘stelen’ voor op mijn blog, zodat ik ze altijd nog eens kan maken! 

Het is een tijdje geleden dat ik samen met enkele vriendinnen individueel op zoek ging naar een overweldigend kerstgerecht voor onze toegewezen gang. Herinneren jullie je nog dat mijn keuze viel op de warme lavacakjes waar de chocolade uitstroomde? (hier even een opfrissertje + het recept.) Ik had namelijk de gang: warm nagerecht toegewezen gekregen. Degene die het warme voorgerecht had was Elise en zij  maakte o.a. deze goddelijke gevulde champignons met pesto! Enjoy!

Wil je de pesto zelf maken? Klik dan hier voor het recept. Ken jij mijn gevulde champignons met roomkaas en kruiden van de BBQ al? Hier vind je het recept.

Champignons gevuld met pesto - www.zo-ofzo.nl

Gevulde champignons met pesto

 Voor 8 gevulde champignons
Voorgerecht
Hapje bij de borrel

Dit heb je nodig:

– 8 grote champignons
– 2 eetlepels groene pesto
– 4 eetlepels geraspte kaas
– 3 eetlepels pijnboompitten
– 1 sjalotje
– 1 eetlepel olijfolie
– peper en zout

– oven + bakplaat + bakpapier
– fornuis + pannetje
– kommetje, mesje, lepel

Champignons gevuld met pesto - www.zo-ofzo.nl

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Leg een velletjes bakpapier op de bakplaat.
Stap 2: Snij de steeltjes van de champignons. En hol de champignons voorzichtig wat uit met een mesje en een lepel. Let op dat de buitenkant van de champignons heel blijft!
Stap 3: 
Snipper het sjalotje.
Stap 4: 
Breng het gesnipperde sjalotje en de champignons steeltjes op smaak met peper en zout.
Stap 5: Doe ze in een pannetje met wat olijfolie en bak ze even kort aan.
Stap 6:
Meng de gebakken gedeeltes van de champignons en de sjalotjes met de pesto, geraspte kaas en de pijnboompitten. Bewaar wat pijnboompitten en kaas voor de garnering!
Stap 7: Meng het pesto mengsel goed door elkaar.
Stap 8: Plaats de lege, uitgeholde champignons op de bakplaat.
Stap 9: Vul de champignons met het mengsel.
Stap 10: Strooi wat kaas en pijnboompitjes over de champignons.
Stap 11: Zet de champignons in de oven op 200 graden voor circa 10 minuten, totdat de kaas gesmolten is en de pijnboompitjes mooi bruin zijn geworden.

 Champignons gevuld met pesto - www.zo-ofzo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.