Ik vond het dit jaar wel leuk om mijn traditionele kerst eens te beschrijven, omdat het dit jaar toch allemaal een beetje anders gaat. Tevens kan deze post ook dienen ter inspiratie natuurlijk! Zo link ik naar een aantal homemade recepten, ideaal voor kerst. Normaal gesproken zijn de voorbereidingen al in volle gang, maar dat jaar zit ik natuurlijk in Denemarken en vlieg ik overmorgen pas terug naar Nederland. Natuurlijk breng ik zelf ook wat versnaperingen uit Denemarken mee!
Tijd genoeg om kerst vanuit hier voor te bereiden, want ik heb al een paar dagen vakantie. Ook tijd genoeg nu dus om na te denken over mijn traditionele kerstmis en wat ik nu zo leuk vindt aan kerstmis! Komtie..
Mijn traditionele kerst + 10x kerstrecepten
Op kerstavond doen we ons traditionele tapasavondje. Vaak staan we de hele dag
met z’n alle in de keuken om de kleine hapjes te maken. We doen dit nu ongeveer sinds 3 jaar en dit is een succes! Iedereen doet z’n inbreng en kan eten wat hij of zij lekker vindt.
Een terugkerende traditie zijn de gevulde champignons, de gevulde wraps en de pasteitjes met zelfgemaakte ragout. Ieder jaar komen en gaan er weer wat hapjes, zo is het toch ieder jaar weer verrassend! De oven wordt op met de voorbereidingen veel gebruikt, ik ben gek op hapjes uit de oven! Vorig jaar deden de zelfgemaakte kaasstengel en de gevulde tomaatjes z’n intrede. Ik deel graag een paar recepten met jullie, mochten jullie er nog ééntje missen, ik schrijf ze graag voor je uit!
Recept voor gevulde champignons
Recept voor zelfgemaakte ragout
Recept tonijnsalade voor in de cherrytomaatjes
Op eerste kerstdag hoop ik altijd op sneeuw. Mijn wens komt meestal niet uit..
Maar dat mag de pret niet drukken. De tafel wordt altijd feestelijk gedekt en we eten met familie ons traditionele kerstdiner. We beginnen met een voorgerecht van vis, vaak een zalm, tonijn of garnalen cocktail.
Recept voor garnalencocktail met avocado en limoenmayonaise
Recept voor garnalencocktail met abrikozen topping
Daarna een soepje gemaakt door ons mam en een lekker Hollands hoofdgerecht.
De aardappel krokketjes kunnen hierbij niet ontbreken! Met als klap op de vuurpijl, de tiramisu en bavarois van ons pap! Enkele jaren geleden maakte ik ook zelf een ijstaart, helaas weet ik het recept niet meer..
Recept voor zelfgemaakte aardappel kroketjes
Recept voor homemade bavarois
Recept voor homemade tiramisu
Recept voor homemade melkvrije chocolademouse
Op tweede kerstdag ben ik de afgelopen jaren uitgenodigd bij mijn schoonfamilie om daar te komen dineren of te gourmetten. Natuurlijk worden er altijd een aantal fotoshoots bij de kerstboom gemaakt, dat is en blijft traditie. Onze snoes, zie linkerfoto, wordt ook altijd even mee op de foto genomen.
Kortom! Ik kijk er naar uit om iedereen weer te zien, lekker met z’n allen te eten en te genieten van de gezelligheid die kerst met zich mee brengt. Want daar gaat het toch om: gezellig met elkaar zijn, vrede op aarde en niet alleen aan jezelf denken! Daarom doneer ik nu mijn laatste kronen & drop aan een zwerver op straat, want mijn koffer zit al vol genoeg.. Zie jullie snel weer!
“Daarom doneer ik nu mijn laatste kronen & drop aan een zwerver op straat, want mijn koffie zit al vol genoeg..”
Koffie of koffer? haha
Haha thanks Joris, snelle oplettende lezer!
Dit wijst er maar weer op dat ik snel koffie nodig heb ivp een koffer:P
en dat inderdaad mijn koffer al helemaal vol zit in plaats van mijn koffie haha!
Fijne dagen!
Hey Bo.
Wat leuk al die kerstfoto ‘s. En het kokkerellen zat bij jou al vroeg in het bloed.
Gezellige tijd altijd!!!!
See you soon.
Dikke knuffels van ons
Hey Bo,
Weer een mooi verhaal en zeker de laatste zin. Wij hebben het zeker goed en kunnen wel wat missen.
Fijn dat je weer snel in Reek bent en ik kom je zeker gedag zeggen.
Ik wens je hele mooie Kerstdagen en een Prachtig, Gezond, Gelukkig en Gezellig 2016!!
helaas geen recept kunnen sturen. Heb je dus tegoed en krijg je in t nieuwe jaar.