Dit recept voor Weespermoppen vond ik niet bij toeval. Ik was op zoek naar een koekjesrecept of taartrecept met amandelspijs als ingrediënt. Ik had namelijk nog amandelspijs liggen en deze moest op. Op verschillende websites vond ik een identiek en simpel recept voor deze lekkernij: Weespermoppen, en dus ging ik aan de slag!
Recept voor Weespermoppen
10 stuks – circa 15 minuten (5 minuten bereiding, 10 minuten oven)
Ingrediënten Weespermoppen
- 250 gram amandelspijs
- 1 ei (het eigeel daarvan)
- suiker
- oven
- bakplaat + bakpapier
Zo maak je Weespermoppen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breek amandelspijs in stukjes.
Splits het ei, bewaar het eigeel.
Meng het eigeel door de amandelspijs, kneed dit tot een glad geheel.
Maak een rol van de amandelspijs van ongeveer 3 centimeter dik.
Rol de amandelspijsrol door suiker. Ik strooide de suiker op een snijplank.
Snij nu uit deze rol 10 plakjes, dit worden je koekjes.
Rol deze plakjes door de suiker, zodat alle kanten bedekt zijn.
Leg de koekjes op een bakplaat met pakpapier.
Bak de koekjes 10 minuten, tot de randen mooi een beetje bruin kleuren.
Laat de koekjes afkoelen (heel goed afkoelen!), als je ze te vroeg van het bakpapier afhaalt, zal je voelen dat ze nog zacht zijn en uit elkaar vallen.
Met speciale dank aan: Lekker Tafelen, Handmade Helen en Huis van Mo voor de inspiratie van dit recept.
Ziet er lekker uit!! ga ik een keer proberen!!
Na alle platen speculaas, in allerlei vormen,even wat anders(en de spijs had ik toch nog over)…en zo’n simpel,en zelfs Glutenvrij recept👍
Dag Bettie,
Wat een leuke reactie! Dankjewel. Goed bezig, spijs is te lekker om weg te gooien 😉
Groetjes, Bo