Couscous, je hoort er tegenwoordig steeds meer over. Eerlijk gezegd, was ik niet z’n groot fan van couscous tot zaterdagavond. Toen liet mijn vriendinnetje Suuz haar kookkunsten zien: Couscoussalade à la Suuz. Zij raakte geïnspireerd door couscous op vrijdagavond, toen ze samen met een vriend deze salade maakte.
Haar conclusie: Geen probleem om 2 dagen achter elkaar dezelfde couscoussalade te maken, want hij was lekker! Deze salade is ook vega te maken!
Couscous salade
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Kan ook vega
Daar gingen we dan.. de inkopen die we deden:
– 1 komkommer
– Ongeveer 175 gram feta kaas
– Ongeveer 350 gram perziken uit blik (middelgroot blikje)
– 3 tomaten
– 300 gram couscous
– 1 paprika
Voor de vleesliefhebbers kan een (kip)schnitzel toegevoegd worden (ongeveer 1 schnitzel per persoon)
Zo maakte we de salade:
Stap 1: Voor de vleesvariant: Bak de (kip)schnitzel
Stap 2: Zet water op om de couscous in te koken.
Stap 3: Snijd de komkommer, paprika en tomaat in stukjes.
Stap 4: Bereid de couscous zoals op de verpakking staat.
Let op: Kook de couscous niet te lang, dan krijg je een papje!
Stap 5: Snijd de feta kaas en de perziken in stukjes.
Stap 6: Voor de vleesvariant: Snijd de schnitzel in stukjes.
Stap 7: Giet de couscous af, laat de couscous nog even droogkoken in de pan (zie verpakking voor exacte bereiding.)
Stap 8: Meng alle ingrediënten behalve de couscous en meng goed door elkaar.
Stap 9: Na het droogkoken van de couscous voeg je de couscous bij de andere ingrediënten.
Stap 10: Voilà, de couscoussalade is ready to eat. Nog een beetje lauwwarm is de salade het lekkerst!
Dag peoples, tot de volgende keer!
Dan gaan we het even niet over eten kletsen, maar over een avontuur wat me te wachten staat!
Namelijk.. een halfjaartje Kopenhagen! Ben jij er ooit geweest?
Liefs, Bo