Salade met bulgur

Salade met bulgur

Bulgur is een graanproduct gemaakt van tarwe, het is vergelijkbaar met couscous en is ideaal voor in een salade zoals deze! Laat de zon maar komen. Heerlijk dat het weer weer beter wordt in mei. Dat betekent lekker buiten eten en buiten zijn. Bij dit weer past geen zware warme maaltijd, maar een lichte salade. Er zijn honderden variaties mogelijk. Variaties met pasta, couscous, rijst. Vegetarische variaties, variaties met kip of vlees. Moet je voor veel mensen, met veel verschillende voorkeuren, koken? Dan is zo’n salade als deze perfect. Je zet de ingrediënten voor de salade apart op tafel en iedereen kan zijn salade maken naar eigen smaak. Gezellig met z’n allen naar buiten!

Salade van Bulgur - www.zo-ofzo.nl Salade met bulgur - www.zo-ofzo.nl Salade met Bulgur - www.zo-ofzo.nl

Voor 4 personen
Salade met bulgur

Dit heb je nodig voor de salade met bulgur

1 aubergine
3 eetlepels olijfolie
peper en zout
500 ml water
250 gram bulgur (of couscous)
300 gram spekjes
4 tomaten
3 lente uien
2 avocado’s
150 gram feta of witte salade kaas
halve krop sla
sap van een citroen

Zo ga je aan de slag

Stap 1: Snij 1 aubergine in reepjes, leg deze reepjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Stap 2: Verdeel 3 eetlepels olijfolie over de aubergine en strooi er wat peper en zout overheen.
Stap 3: Verdeel 3 eetlepels pijnboompitten over de bakplaat.
Stap 4: Bak het geheel af op 225 graden (heteluchtoven). In ongeveer 25 minuten.
Stap 5:  Kook ondertussen 500 ml water in de waterkoker.
Stap 6: Giet dit water over 250 gram bulgur. De bulgur zal het water opnemen.

Tip: Je kunt ook 250 gram couscous gebruiken.

Stap 7: Bak ondertussen 300 gram spekjes in  een koekenpan. Hierbij hoef je geen olie te gebruiken, de spekjes bakken in hun eigen vet.
Stap 8: Snij 4 tomaten, 3 lente uitjes, 2 avocado’s en 150 gram feta of witte saladekaas in stukjes.
Stap 9: Was een halve krop sla en snij deze in reepjes.
Stap 10: Meng alle ingrediënten door elkaar, of zet in verschillende bakjes op tafel. Werk af met het sap van een citroen en nog wat extra peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.