Pastasalade met avocado en bacon

Af en toe vind ik het lekker om kei hard te sporten, dat is echt m’n uitlaatklep. Ik doe het daarom ook zonder doel, gewoon voor de “fun”! Ik vind het zo knap als mensen een doel hebben in hun sport, bijvoorbeeld 10 km lopen, of zoveel gewicht heffen.. Ik heb daar gewoonweg (helaas!) de zelfdiscipline niet voor. Ik ben een echte “mooi weer hardloper”  als er ook maar een wolkje aan de lucht is, blijf ik het liefst binnen.

Daarentegen hou ik wel van ’n teamsport. Ik voetbal nu al ongeveer 7 jaar, natuurlijk in het dorp waar ik opgegroeid ben. Vaak heb ik totaal geen zin om te gaan trainen of iets dergelijks, maar als je er dan bent is het eigenlijk altijd wel leuk! Omdat het een teamsport is, word ik dan toch weer over gehaald om te gaan. Om eerlijk te zijn heb ik weleens gedacht te stoppen, onder andere omdat ik verhuist ben voor m’n studie en ik voor de trainingen iedere woensdag naar huis moet reizen.

Echter nu, nu ik hier in Kopenhagen zit, mis ik het! Gek hè, iets wat zo normaal is in Nederland is hier ineens iets waar je behoefte aan hebt. Nooit gedacht dat ik sporten zou missen! Ik ga nu soms voor m’n plezier (ja echt) hardlopen, en ik begin het ook nog leuk te vinden ook! Natuurlijk vind ik voetbal leuker en daarom zocht en vond ik een voetbalteam hier in Kopenhagen waar ik af en toe mee mee kan doen. Maar het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde! Dames, ik zie er naar uit weer een balletje te trappen. Ik kom in topconditie terug, dat begrijp je wel natuurlijk. Zowel in loop- als drinkvermogen, want de Denen, die kunnen er wat van kan ik je zeggen.

Benieuwd naar meer avonturen in Kopenhagen? Lees dan mijn Deense Dagboeken: #1, #2, #3!

Nu even weer serieus: dit gerecht had ik gemaakt net voordat ik ging sporten, vandaar deze kleine anekdote over sporten! Deze pastasalade met avocado ziet er misschien niet zo lekker uit (istie wel!), Hij geeft je in ieder geval lekker veel energie!

Pastasalade met avocado en bacon - Chez Bo

Pastasalade met avocado en bacon

Dit heb je nodig:

 • 225 gram fusilli (of ander soort pasta)
 • 3 grote tomaten
 • 2 eieren
 • 1 bakje bacon à 200 gram
 • 2 lente uitjes
 • 2 (rijpe) avocado’s
 • 1 limoen
 • 120 ml melk
 • zout & peper
 • kom voor de salade
 • Eventueel: blender of keukenmachine
 • fornuis en kookpan voor de pasta
 • koekenpan om de bacon in te bakken
 • keukenpapiertje om de bacon op uit te laten lekken
 • vergiet om de pasta af te gieten

Voeg voor een extra boost een handje pecannoten toe!

Zo maak je het:

De salade:
Stap 1:
Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven en giet de pasta af met het vergiet.

Tip: Spoel de pasta, na het koken, af met wat warm water om de pasta minder plakkerig te maken.

Stap 2: Bak ondertussen de bacon in een koekenpan totdat de baconstukjes mooi bruin zijn. Laat ze op een keukenpapiertje uitlekken.

Tip: Voor het bakken van de bacon is geen boter of olie nodig, de bacon stukjes bakken in hun eigen vet.

Stap 3:
 Kook ondertussen ook de twee eieren in ongeveer 8 minuutjes hard. Pel en was ze, snij ze in stukjes. Gebruik eventueel en eiersnijder. Je kunt de eieren koud laten worden onder de stromende kraan, maar je kunt ze ook lauwwarm aan de salade toevoegen.
Stap 4: Was de tomaten en de lente uit en snijd in kleine stukjes.
Stap 5: Pel en ontpit 1 avocado en snij in stukjes.
Stap 6:  Meng de eieren, bacon, lenteui, tomaat en avocado met de pasta.

De dressing:
Stap 7: Pel en ontpit avocado nummer 2. Snijd deze in stukjes en meng tot een smeuïg geheel in de keukenmachine of blender.

Tip: Heb je geen keukenmachine of blender? Prak de avocado dan met een vork.

Stap 8: Voeg het limoensap toe aan de geprakte avocado.
Stap 9: Voeg ten slotte melk toe aan de dressing tot de gewenste dikte en mix goed door elkaar.

Tip: Wil je een koude salade? Maak de salade dan minimaal een uur van tevoren en laat hem koud worden in de koelkast. Je kunt hem natuurlijk ook lauwwarm eten met de nog warme bacon en eieren.

Voeg voor een extra boost een handje pecannoten toe!

Ik probeerde deze salade een weekje te bewaren in de diepvries en daarna nog een keer te eten als leftover: GEEN GOED IDEE! IK HERHAAL GEEN GOED IDEE! De salade kan maximaal 3 dagen in de koelkast worden bewaard. (Bijvoorbeeld voor leftoverlunch) Maar vries hem absoluut niet in, dit was alles behalve een succes!

Smakelijk eten! (En lekker sporten natuurlijk 😉 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.