Homemade: Snelle Hollandse maaltijdsalade

Omslagfoto goedd

Homemade: Snelle Hollandse Maaltijdsalade

Ik heb nu zegmaar net zoveel tijd om deze post te schrijven, als dat het tijd kost om deze gemakkelijke maaltijd salade in elkaar te flansen: 10 minuten dus. Eigenlijk onmogelijk voor een blogpost, maar wie niet probeert het onmogelijke waar te maken haalt niet het beste uit zichzelf. Zodoende, dat dit mijn inleidende verhaal alweer was en we snel overgaan naar het maken van de salade! Enjoy the healthy food!

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
IMG_6681

– Bakje om de salade in te doen
– 1 Tomaat
– 1 appel
– 80 gram pennen (of een andere soort pasta)
– 3 dikke plakken kaas of kaasblokjes
Tip: Geen kaasliefhebber? Je kunt kaas ook vervangen door plakjes kipfilet!
– eetlepel zilveruitjes
– Kant en klare yoghurt slasaus

Zo maak je de salade:
IMG_6682

Stap 1: Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. (bij mij was dat 10 minuutjes in al kokend water, laten koken en daarna afspoelen met koud water, anders wordt de pasta plakkerig.)
Tip: Bespaar tijd door het water alvast in de waterkoker te laten koken.
Tip: Geen tijd/geen zin om je pasta door te roeren, voeg een heel klein beetje olijfolie aan het kokende water toe. Top tip van mijn huisgenootje Bob!

Stap 2: Snijd de appel, tomaat en de sla in stukjes.
Stap 3: Breek de plakken kaas in stukjes (in het geval van blokjes is dit niet nodig, of je moet ze nog kleiner willen snijden.)
IMG_6683 IMG_6684
Stap 4: Doe alles de appel, tomaat, sla, uitjes, kaas en pasta in een bakje en giet daar de kant en klare yoghurt slasaus naar eigen behoeven overheen.
IMG_6685
Stap 5: Eet je salade, in de bus, in de trein, in de auto, op je werk, op school. Waar je maar wilt! Vergeet geen lepel of vorkje mee te nemen én een plasticzakje waar je de vieze vork of lepel weer in kunt doen.

Misschien waren geen 10 minuten maar 12 minuten, maar mijn blogpost is klaar:) Smakelijk eten! En tot morgen! Degene die mijn Facebookpagina in de gaten houden weten al wat er staat te wachten. Nog even geduld, want morgen is het weeeekend! 🙂

Liefs, Bo

3 thoughts on “Homemade: Snelle Hollandse maaltijdsalade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.